טבעות פירה מטוגנות
התשובה התפודית לטבעות בצל. מקור המתכון.
המרכיבים:
3 תפוחי אדמה גדולים, מנוקים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1/3 כוס ועוד 2 כפות שמנת מתוקה לבישול
50 גרם חמאה, רכה
1/2 כוס בצלים מקורמלים וקצוצים (אפשר לקנות מוכן מראש)
3 כפיות עירית קצוצה
2/3 כוס קמח
1/3 כוס קמח אורז (אפשר להחליף בקמח רגיל)
2 כפיות אבקת שום
כפית פפריקה מעושנת
2 ביצים, טרופות
מלח
פלפל שחור
שמן צמחי לטיגון עמוק
לרוטב:
1/2 כוס מיונז קל
1/4 כוס ריוויון
1/2 1 מיץ לימון סחוט
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
כף עירית קצוצה
כפית שמיר קצוץ
1/2 כפית אבקת חרדל (אפשר להמיר בכפית חרדל רגיל)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים. מביאים לרתיחה ומבשלים 20-25 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים.
2. מסננים את תפוחי האדמה מהנוזלים ומחזירים לסיר.
3. מוסיפים לסיר גם את השמנת המתוקה והחמאה ומועכים לפירה. מוסיפים את הבצל והעירית ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ופלפל שחור.
4. משטחים את הפירה בכלי שטוח בעובי של כסנטימטר ומעבירים למקרר להתקררות של כמה שעות.
5. אחרי שהפירה התקרר, מערבבים ביחד את הקמחים, אבקת השום והפפריקה לתערובת אחידה.
6. קורצים מהפירה המשוטח והקר עיגולים בעזרת כוס או חותכן עוגיות, ובתוכם עיגולים קטנים יותר (בעזרת צנתר של שק זילוף או פיה של בקבוק) – ויוצרים צורה של דונאטס קטנים.
7. טובלים את עיגולי הפירה בתערובת הקמח, אח"כ בביצה טרופה ואח"כ שוב בתערובת הקמח. מוודאים שהעיגולים מצופים לחלוטין בתערובת הקמח.
8. מניחים את כל העיגולים המצופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקפיא לכ-4-6 שעות, עד שהעיגולים קופאים לחלוטין.
9. לאחר שהעיגולים קפאו, מחממים שמן לטיגון עמוק (חום של 190 מעלות, למי שיש מדחום למטבח).
10. בזמן שהשמן מתחמם, מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
11. מטגנים את עיגולי הפירה בשמן הרותח, כ-4-6 דקות או עד שהם מזהיבים. מוציאים מהשמן ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
12. מגישים עם הרוטב.
כדורי פירה מטוגנים
מקור המתכון
המרכיבים:
כ-150 גרם פירה מוכן וקר
4 ביצים, טרופות
2 כוסות פירורי לחם
שמן צמחי לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
1. מגלגלים את הפירה לכדורונים.
2. מכינים את הביצים הטרופות ופירורי הלחם בכלים יחסית שטוחים. מגלגלים את הכדורונים בפירורי הלחם, אז בביצה ואז שוב בפירורי הלחם. מניחים את כל הכדורונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הכדורים 3-4 דקות, או עד שהם מזהיבים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם.
טוסט גבינה ופירה
המקור למתכון
המרכיבים:
שאריות פירה, קרות
בצל ירוק או ברוקולי מבושל
גבינה צהובה, עדיף משני סוגים (צ'דר, אדם, גאודה, עמק וכו')
לחם
אופן ההכנה:
1. מניחים על פרוסת לחם פירה. מוסיפים בצל ירוק או ברוקולי מבושל, מוסיפים גבינה (אפשר גם מגוררת).
2. סוגים בפרוסת הלחם השנייה ומעבירים לטוסטר לחיץ או למחבת, עד שהלחם נקלה והגבינה נמסה כולה.
לביבות פירה
המקור למתכון
המרכיבים (ל-12 לביבות):
3 כוסות פירה מוכן, קר
2/3 כוס גבינת צ'דר מגוררת (אפשר להחליף בכל גבינה צהובה שאוהבים)
2 כפות בצל ירוק קצוץ
ביצה טרופה
1/2 כוס ועוד 3 כפות קמח
שמן צמחי, לטיגון חצי עמוק
שמנת חמוצה להגשה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הפירה, הגבינה, הבצל הירוק, הביצה הטרופה ו-3 כפות קמח, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. מחלקים את התערובת ל-12 חלקים, מגלגלים לכדורים דחוסים אותם פוחסים ללביבות עגולות.
3. את חצי כוס הקמח הנותרת, מעבירים לכלי שטוח ומצפים כל לביבה בקמח, משני הצדדים.
4. מחממים במחבת גדולה 3-4 כפות שמן.
5. מטגנים את הלביבות, 3-4 דקות עד שהן מזהיבות בשני הצדדים. אם צריך, מוסיפים עוד שמן בין הנגלות. את הלביבות המוכנות מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
6. מפזרים מעל קמח ומגישים חם עד כמה שאפשר, עם שמנת חמוצה ועוד קצת בצל ירוק קצוץ.
פרחי פירה אפוים
מקור המתכון
מרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
מלח
60 גרם חמאה
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמנת לבישול
3 חלמונים
אופן ההכנה:
1. מניחים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מוסיפים מלח ומבשלים את תפוחי האדמה 20-25 דקות עד שהם מתרככים.
2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מחממים תנור לחום של 200 מעלות וממיסים 30 גרם חמאה.
3. אחרי שתפוחי האדמה מוכנים, מסננים אותם מהמים ומחזירים לסיר. נותנים להם להיות על אש נמוכה כדקה שתיים. מוסיפים 30 גרם חמאה (לא זאת שהמסנו) ומועכים לפירה. מוסיפים גם את האגוז המוסקט, הפלפל השחור והשמנת. טועמים, מוסיפים מלח ואת חלמוני הביצה ומערבבים שוב.
4. מעבירים את תערובת הפירה לשק זילוף עם צנתר גדול בצורת כוכב.
5. מזליפים את התערובת על תבנית תנור, מברישים בחמאה המומסת ואופים 20 דקות. לחלופין, אפשר להעביר את כל כמות הפירה לתבנית פיירקס, ליצור בעזרת מזלג שפיצים (שישחימו יותר בתנור), להבריש בחמאה ולאפות 20 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!