חצילים הם קצת כמונו: כמה שומן שתיתנו להם הם יקבלו בשמחה, ולעולם לא יסרבו לעוד. טיגנתם חציל והוספתם שמן למחבת? הופ, גם הוא נספג. הוספתם שוב? שוב הופ. אז השיעור שלנו היום הוא איך לטגן חצילים בלי שמן כמעט בכלל, ואנחנו זוקפים אותו לזכותו של חוקר האוכל המצוין הרולד מגי. נתחיל בסרטון:
התובנה העיקרית מהסרטון של מגי הוא שבמקרה של ירקות שמכילים הרבה נוזלים (בסרטון: חצילים ופטריות) נכון לצופף את המחבת בירק, בניגוד לכל הטיפים שהכרנו עד כה. אבל רגע, זה עוד לא הכל.
איך מכינים חצילים במחבת בלי שמן?
השיטה של מגי עובדת ככה: מכניסים כמות יפה של חצילים ופטריות למחבת קרה, ממש תלולית (שימו לב, האש עדיין לא דולקת!). מכסים את המחבת ורק אז מדליקים את האש. מה שקורה בשלב הזה הוא שהירקות מגירים נוזלים ופשוט מתבשלים במיצים של עצמם. אחרי שהירקות מתרככים מסירים את המכסה, מגבירים את האש ומניחים לנוזלים להתאדות. ואתם יודעים מה היופי? הטעם של החצילים האלה הוא אפילו עשיר יותר ממה שאתם רגילים, מאחר שהתבשלו במים שהם עצמם הגירו.
ומה עם שמן? טוב ששאלתם! בשלב הזה אתם בהחלט מוזמנים לערבב את החצילים שלכם עם זילוף של שמן זית טוב, אחרי שהאש כבר כבויה. התוצאה? לא פחות טעימה מחצילים שטוגנו בדרך המסורתית, והכל כמעט בלי שמן בכלל.