תפוחי אדמה – על כל שלל צורות ההגשה שלהם – משלימים כמעט כל שולחן אוכל: צלויים, אפויים, מבושלים, מעוכים וזה עוד בלי לדבר בכלל על צ'יפס, בורקס ממולא וכו'. אז מה הפלא שאנחנו מתייחסים ברצינות לכל טיפ שמבטיח לנו שדרוג של המאכל המופלא הזה?
אם כך, לפי שף ג'ושוע רזניק, מי שסיפק את הטיפ החדש שאנחנו עומדים לאמץ לחיינו, אם אתם רוצים תפוחי אדמה אפויים קריספיים יותר, נקיים יותר וטעימים יותר, יש פעולה אחת פשוטה שאתם צריכים לבצע: שפשוף. זה הולך ככה: מערבבים מלח ים עם מים עד להיווצרות מרקם משחתי-גרגירי (כן, כמו פילינג בספא – רק לתפודים), ומשפשפים היטב את תפוחי האדמה (עם קליפתם!) בעיסה. כשמסיימים – מייבשים את הקליפה במגבת נייר ומסירים שאריות, ואז מעבירים לאפייה.
נכון, נדרשת כאן עוד טיפה עבודה ועוד כלי לשטוף, אבל על פי רזניק, השפשוף במלח יקפיץ את התפודים האפויים שלכם בכמה רמות, ולא רק זה: בשיטה הזאת מבטיחים ניקיון יותר יסודי של הקליפה והסרת עודפי אדמה שאולי השתקעו להם בין שקעים של הקליפה החיצונים, והשפשוף במלח גם משפר את מרקם תפוחי האדמה ומרכך אותם. באמת צריך יותר מזה?
רוצים לנסות? הנה מתכוני תפודים מנצחים