אתם מכינים קציצות, אותן קציצות שאתם תמיד מכינים, שאתם יודעים שכולם אוהבים אצלכם. פותחים את הארון בשביל להוציא את פירורי הלחם שאתם זוכרים שיש לכם, ואז מגלים להפתעתכם שלא זכרתם נכון. אין פירורי לחם. נכון שהיו, אבל עכשיו אין. אז מה עושים?
התשובה היא: תלוי. לפירורי לחם, מסבירים לנו באתר delish, יש שני שימושים עיקריים: 1. כ"דבק", או חומר שקושר בין מרכיבים אחרים, למשל בקציצות. 2. כציפוי שנותן פריכות, למשל בשניצל (אבל גם בפשטידות, בקציצות מטוגנות ובעוד הרבה מאכלים). תחליפי פירורי הלחם לכל אחד מהשימושים האלה אינם בהכרח זהים, אבל אל דאגה. כל התשובות פה:
תחליפים לפירורי לחם:
1. שיבולת שועל
כבר הפלגנו בשבחיה של שיבולת השועל כתחליף לפירורי לחם בקציצות. היא סופחת מעולה את הנוזלים ויוצרת קציצות רכות יותר, וגם יותר בריאות. אבל האם שיבולת השועל עובדת טוב גם כציפוי לשניצל? התשובה היא שפחות, אבל אם אין ברירה זה יעשה את העבודה. הבעיה העיקרית עם שיבולת שועל כציפוי לשניצל היא היעדר הטעם שלה. נכון שגם פירורי לחם הם בדרך כלל ניטרליים בטעמם, אבל בשיבולת השועל התפלות מורגשת הרבה יותר. אז אם אתם בכל זאת משתמשים בה לציפוי שניצלים - ערבבו אותה קודם עם מעט מלח לכל הפחות.
2. קורנפלקס
דגני בוקר הם תחליף מצוין לפירורי לחם, כי הם גם פריכים וגם ניטרליים בטעמם (ועם זאת לא תפלים). הכוונה היא כמובן לקורנפלקס צהוב רגיל, לא חלילה שוקו פופס או כריות. מרסקים, וזהו - פירורי לחם מעולים (ואם תרצו גם נטולי גלוטן) לשירותכם. מעולה לשניצלים, פחות לקציצות.
3. חטיפי צ'יפס
עוד תחליף שעובד מושלם עם שניצלים אבל פחות מומלץ כחומר מקשר לקציצות - צ'יפס. כמו הקורנפלקס, גם הם מגיעים פריכים מהבית, ובנוסף לזה, הם שמנוניים ומלוחים (בהנחה שהלכתם על טעם טבעי). התוצאה היא שניצל מהאגדות. רוצים לנסות טעמים אחרים? אנחנו לגמרי תומכים.
4. ביסלי
אח לחטיפי הצ'יפס על מדפי הסופר וגם כאן. רק שימו לב, אין חיה כזאת ביסלי בטעם ניטרלי, אז אתם ממש מוזמנים לטגן שניצל בציפוי ביסלי, אבל צפו לטעמים עזים (יש כאלה שמתים על זה, לנו זה קצת יותר מדי).
5. בייגלה
ע"ע חטיפי צ'יפס, רק שבניגוד אליהם בייגלה טחון יכול לשמש גם לקשירת תערובת קציצות.
6. קרקרים
קרקרים מרוסקים יעבדו נהדר גם כציפוי שניצל וגם כחומר מקשר בקציצות או על פשטידות. הם מלוחים, הם מעט שמנוניים, הם לא רק יחליפו פירורי לחם אלא אף יתעלו על המקור.
7. שקדים או אגוזים מרוסקים
עובדים מעולה כציפוי לדג בתנור, ויכולים לעבור גם כציפוי לשניצל או כל מטוגן אחר. בגלל אחוז השומן הגבוה שבהם הם נשרפים בקלות, אז כדאי להיזהר, ובכל מקרה - אנחנו מציעים להשתמש בהם רק אם אף אחת מהאפשרויות פה לא זמינה. יש המחליפים פירורי לחם בשקדים טחונים גם בקציצות, בעיקר חסידי דיאטת הקיטו.
8. לחם
אם אין לכם בבית פירורי לחם, אתם יכולים פשוט להכין כאלה. אנחנו אפילו לא מצפים מכם להשקיע יותר מדי - מספיק להצנים כמה פרוסות ולפורר אותן (אגב, עובד נהדר גם עם טורטיות). רק זהירות, יש מצב שתגלו שזה הרבה יותר מוצלח מהגרסה הקנויה, ואז נדפקתם. בשביל קציצות אין צורך להפוך את הפרוסות לפירורים - מספיק להרטיב אותן ולשלב בעיסה כמו שהן.
9. אורז מבושל
מה קשור אורז? לשניצלים באמת לא קשור, אבל לקשירת תערובת הקציצות דווקא כן. ואגב, אומרים שאפילו בהמבורגר זה הולך מעולה.
10. קרוטונים
אנחנו יודעים שיש לכם שכל, ושאתם יודעים שקרוטונים ופירורי לחם הם אחים. אנחנו מזכירים פה את האופציה רק כי בפעם האחרונה שאנחנו נתקענו באמצע השניצלים - איכשהו חמקה מאיתנו ההבנה הזאת ולא קישרנו בין מצוקתנו לשקית הקרוטונים הקנויים שהייתה בארון.
11. פרמזן
אל תנסו אותה בקציצות, אבל כציפוי לפשטידות ושאר מנות אפויות גבינת פרמזן מגוררת יכולה לעבוד נהדר. היתרון: אין בה גלוטן.
בהצלחה!