כשאנחנו מטגנים ביצים לארוחת ערב, אנחנו לא מחפשים טריקים. אנחנו מחפשים את הדרך המוכרת והאהובה שלנו, שאנחנו יודעים במדויק איך היא תסתיים ומה ינחת לנו על הצלחת. כשאנחנו מחפשים לחטוף משהו בבוקר, לעומת זאת, התנאים הם אחרים. אנחנו מציצים במקרר מתוך תהייה מה הדבר הכי פחות תובעני שנוכל לדחוף בין שתי פרוסות לחם, כדי לקבל כריך ראוי לשמו להתחיל איתו את היום. ולרגע הזה בדיוק מתאים טיפ הביצה-עין-במיקרו הזה, שמצאנו ברשת.
אז ביצת העין החדשה שנחשפנו אליה לוקחת משהו כמו דקה מכריכה לכריכה, ולא מלכלכת - שימו לב - אף כלי! ככה זה עובד:
@akakasandra I like it this way because its kind of like a poached egg, no crispy brown bits and a perfect pink top :-) #diy #breakfast #egg #dishesfordays #lazy ♬ original sound - ‧͙⁺˚*・༓☾ kasandra ☽༓・*˚⁺‧͙
אז זה הולך ככה: משמנים צלחת נייר בשמן או בחמאה, ושוברים עליה בזהירות את הביצה. מכסים בצלחת נוספת, שתלכוד את החום והלחות ותעזור לביצה להתבשל במהירות, ומכניסים למיקרו לדקה. התוצאה היא משהו שבין ביצה עין לבין ביצה עלומה, ובכל מקרה משהו שכיף מאוד להכניס לכריך של הבוקר.
ביצה עין במיקרו - האם זה באמת עובד?
באתר The Kitchn החליטו לנסות את הביצה המהפכנית, וחזרו עם כמה מסקנות.
- דקה במיקרו עלולה להיות יותר מדי. בחלק מהמכשירים דקה תוכל להשאיר אתכם עם חלמון קרוש לגמרי, ואנחנו הרי רוצים חלבון מוצק וחלבון נוזלי. אז תתחילו בפחות, נגיד 30 שניות, ותמשיכו בפולסים של עוד 10 שניות בכל פעם.
- עם רוטב הולנדייז, הביצה הזאת יכולה לעבור כאחלה אג בנדיקט.
- הביצה מצוינת לשימוש בתוך כריך, אבל כשלעצמה בצלחת לא בטוח שהיא עוברת את רף הקבלה. הסיבה: השוליים הפריכים שהם אחד האלמנטים הכי כיפיים בביצה עין, שכאן אין אותם.
- הישמרו מצלחות נייר בציפוי פלסטיק, כי לפלסטיק קורים דברים במיקרו.