כמה פעמים שכבתם על הספה בבית וחלמתם על ספל קפה טוב, אבל כזה עם קצף חלב חם ומושלם, שישאיר לכם שפמפם קטן מעל השפתיים? כן, אנחנו יודעים שאין לכם מקציף ייעודי בבית - אבל בדיוק בשביל זה אנחנו פה. כי לגמרי במקרה גילינו שאפשר להשיג את הקצף הנכסף הזה גם באמצעים ביתיים.
אז מה עושים?
1. בודקים שיש לכם מיקרוגל עובד וקנקן להכנת קפה פילטר (מה שנקרא "פלנג'ר" או "פרקולטור"). אה, וגם חלב!
2. מכניסים את החלב הקר לפלנג'ר ומפמפמים עד ליצירת בועות. יתקבל קצף לא יציב בעל בועות גדולות יחסית. מעבירים אותו לכוס או קערה המתאימות לחמום במיקרו.
3. מחממים את החלב במיקרו במשך 20-30 שניות (משך הזמן שונה ממכשיר למכשיר וצריך פשוט לנסות). תקבלו קצף חזק, יציב ואחיד. שימו לב - הקצף עלול לגלוש. אם אתם אוהבים את הקצף שלכם יציב במיוחד - מכניסים למיקרוגל ל-10 שניות נוספות.
4. מוסיפים את הקצף לקפה - כתוספת לקפה עם חלב אם אתם רוצים קפה הפוך, או נגיעת קצף בלבד אם אתם מעדיפים מקיאטו.
והנה העיקרון שעומד מאחורי מה שאנחנו עושים: אם אתם אוהבים קצף חזק - עדיף תמיד להקציף את החלב כשהוא קר, ואחר כך לחמם אותו. כשבועות האוויר שנוצרות בו מתחממות, החום מפרק את החלבונים, משנה את הצורה שלהם ומאפשר לבועות "להחזיק" יותר טוב, זאת על פי הכימאי ומחבר ספרי המדע שמאחורי הבישול, הרולד מקגי. תהליך החימום הוא זה שאחראי על היציבות והגמישות של שכבת הקצף, אך חימום מוגזם מפרק אותן מחדש. בגלל הגבול הדק הזה - מתחילים את התהליך עם חלב קר. אגב, אם תקחו צנצנת רגילה עם מכסה ותשקשקו את החלב שבתוכה בנמרצות, נחישות ועזוז, ותחממו אותה במיקרו (ללא המכסה) - תוכלו לקבל תוצאה דומה.