מק אנד צ'יז מהיר ואפילו בלי לבשל את הפסטה מראש

ארוחה של ממש בכלום עבודה: מערבבים בקערה חצי כוס פסטה, רבע כפית מלח וחצי כוס מים ושמים במיקרו ל-2 דקות. מערבבים היטב ומבשלים עוד 2-3 סבבים של 2 דקות עם ערבוב ביניהם עד שהפסטה רכה. מוסיפים רבע כוס חלב ורבע עד חצי כוס גבינה מגורדת שאוהבים ומחממים עוד קצת עד שהגבינה נמסה. מערבבים היטב וזוללים.

צ'יפס בטטה פריך ונטול שמן בפחות מ-5 דקות

נשמע הזוי להכין צ'יפס בטטה במיקרו? נסו פעם אחת ותתמכרו. פורסים בטטה לפרוסות דקות-דקות (עדיף במנדולינה), פורסים על נייר אפייה בשכבה אחת, בלי שיעלו אחת על השנייה, ומחממים במיקרו שתיים וחצי דקות עד שהפרוסות קצת משחימות (לפעמים צריך קצת יותר זמן). מפזרים מעל קצת מלח. 

שום צלוי שכיף למרוח על לחם או להוסיף לפסטה

שום צלוי הופך למשחתי ומתקתק אחרי אפייה ארוכה בתנור אבל במיקרוגל זה ממש קל ומהיר: לוקחים ראש שום שלם וחותכים לו את הקצה כדי "לגלות" את כל השיניים. שמים בקערה קטנה, מפזרים מלח גס ופלפל שחור, מזלפים שמן זית בנדיבות ומוסיפים 2 כפות מים. מכסים בניילון נצמד ושמים במיקרו 5-7 דקות, עד שהשום רך וטעים.

ריבת תותים מהירה

במקום לבשל אותה שעות, ככה מכינים ריבה מהירה: מערבבים 2 וחצי כוסות תותים חתוכים עם חצי כוס סוכר ו-2 כפות מיץ לימון ומניחים בצד לחצי שעה. אחרי זה מחממים במיקרו בשלושה סבבים של 5 דקות כל אחד, עם ערבוב ביניהם. זהו, מוכן. חשוב לשים בקערה גדולה מאוד, כי התערובת מעלה המון קצף בזמן הבישול ויכולה לגלוש.


פולנטה רכה שתהיה תוספת מושלמת לכל ארוחה

בדרך כלל להכין פולנטה זה עניין של 40 דקות, אבל הנה הקיצור: שמים בקערה כוס מים, רבע כוס קמח פולנטה להכנה מהירה, קורט מלח וכפית שמן זית. מערבבים, ושמים במיקרו ל-2 וחצי דקות. מוציאים, מערבב היטב במזלג ושמים במיקרו ל-2 וחצי דקות נוספות. בשביל פולנטה עשירה יותר, אפשר להוסיף כף חלב בין שני הבישולים.

עוגיית שוקולד צ'יפס רכה 

רוצים עוגייה אבל לא בא לכם להכין כמות גדולה ובטח שלא כמות שתגרום לכם לזלול כל היום עוגיות? ממיסים בספל כף חמאה ואז מוסיפים כף סוכר לבן, כף סוכר חום וקורט מלח. מערבבים היטב. מוסיפים חלמון ביצה אחד ושוב מערבבים. מוסיפים רבע כוס קמח, מערבבים ואז מוסיפים חופן קטן של שוקולד צ'יפס. מערבבים מעט, ומחממים במיקרוגל ל-40-60 שניות, תלוי בעוצמה שלו. זהו, יש לכם עוגייה חמימה ומושלמת, רק תנו לה כמה דקות להתקרר.


פרנצ' טוסט מפנק ומהיר

יש יותר כיף מפרנץ' טוסט חם וטעים? הנה הדרך להכין אותו במהירות במיקרוגל: ממיסים בספל כף אחת של חמאה ואז מטים את הספל לכל הצדדים כדי שהחמאה תצפה את כל הדפנות. חותכים פרוסת לחם קצת יבשה לקוביות ומוסיפים לספל. בקערה קטנה טורפים ביצה, 3 כפות חלב וקורט קינמון. שופכים את התערובת על קוביות הלחם בספל וקצת מועכים אותן כדי שיספגו את התערובת. מחממים כדקה במיקרוגל ובודקים אם עדיין יש ביצים נוזליות, אם כן, מוסיפים עוד 10 שניות וממשיכים כך עד שהביצים מוכנות. אוכלים מיד.


עוגת נוטלה מושחתת בשלושה מרכיבים 

רוצים להכין את העוגה האישית הכי מהירה בעולם? מערבבים בספל רבע כוס נוטלה וביצה אחת עד שהתערובת אחידה. מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים עד שאחיד. מחממים במיקרוגל כדקה וזהו, העוגה מוכנה! נותנים קצת להתקרר לפני שאוכלים.