הירקות ממשפחת המצליבים זכו עם השנים למוניטין מפוקפק, בעיקר בשל תופעות הלוואי האומנם מפוקפקות שלהם, אבל מילה שלנו: אם אתם לא נותנים להם צ'אנס אתם פשוט מפסידים מלא. אנחנו מדברים על כרובית (אחד המצליבים הבודדים שהצליחו לשבור את החרם העיקש), ברוקולי, קולרבי, כרוב ולפת, וגם על קייל וכרוב ניצנים. כל אלה, מלבד היותם עשירים בוויטמינים ומזינים במיוחד, יכולים להיות מעדן אמיתי אם רק מכינים אותם כמו שצריך. ותודה לכתבה הזאת  באתר POPSUGER שהזכירה לנו עד כמה אנחנו אוהבים ברוקולי.

1. הקרמול הוא ידידו הטוב של האדם. והירק

טיפ שתופס בהרבה מקרים, אם כי אינו כלל ברזל: ביקור חביב בתנור שחומם מעל 200 מעלות או השתזפות על מחבת צלייה יוכלו רק להיטיב עם ירקות מצליבים. הם יפחיתו מהמרירות שלהם ויעצימו את מתיקותם הודות לקרמול.

2. היזהרו מבישול במים

בהמשך ישיר לסעיף הקודם, אידוי ובישול במים הן שיטות שמותירות מעט מאוד מקום לשגיאות. רוצה לומר, אם בישלתם את הירק שלכם קצת יותר מדי, אתם בקלות יכולים למצוא את עצמכם עם טעמים וריחות לא מפתים במיוחד. מה שאנחנו מנסים להגיד הוא שיכול מאוד להיות שאתם רק חושבים שאתם לא אוהבים ברוקולי או כרוב ניצנים, אבל בעצם מעולם לא ניסיתם אותם בשיטת הכנה שמחמיאה להם (שמן זית ולתנור. אהממ אהממ).

3. באלאנס נכון זה הבסיס להכל

עזי הטעם שבין המצליבים, שהם בדרך כלל גם מרירים, צריכים תמיד להשתדך לטעמים דומיננטים אחרים. לכו על הדרים, חמיצות, גבינות אגוזיות, אנשובי, חרדל, סרירצ'ה וכדומה – ותיהנו ממנה מאוזנת ומלאת טעם.

A post shared by bella karragiannidis (@ful.filled) on

 

4. אל תוותרו על טריות

יש ירקות שנשמרים יותר טוב לאורך זמן, קולרבי וסלרי למשל, אבל אל תיטעו לחשוב שכל הירקות סבלניים כל כך. במקרה של ירקות עליים  – חשוב להשתמש בהם סמוך לזמן רכישתם לפני שטעמם ייפגע. נכון תמיד אומרים שירקות טריים זה לסלט וירקות ישנים לבישול? אז לא.

5. לא לחשוש מתיבול

כל עוד אין לכם מגבלות רפואיות – אל תתקמצנו על המלח. מליחות וחמיצות רק יחמיאו לירקות הירוקים האהובים. כמו כן, אל תתקמצנו בשומן. הוא יחזיר לכם אהבה, בטונות. 

מלח גס (צילום: AlenKadr, Shutterstock)
אל תתקמצנו עליו | צילום: AlenKadr, Shutterstock