כמה טעים זה רבע עוף שבדיוק יצא מהתנור, כולו עדיין מהביל ומבעבע? אפילו תעזבו את הכרעיים - חזה עוף, בלי עור ובלי כלום, שרק יורד מהמחבת וכולו עדיין שר שירים של צלייה. אז כן, זהו כנראה רגע השיא בחייה של המנה הזאת, שאחריו היא נידונה להידרדרות מתמשכת, שבסופה תפורק כנראה ותיכנס לסלט פסטה - והכל בגלל שעדיין לא מצאנו את הדרך האידיאלית לחמם עוף ושישמור על עסיסיותו. אז אתם יודעים מה חברים? מצאנו, והנה היא לפניכם.  

לפני הכל: כמה זמן מחזיק עוף מבושל במקרר?

התשובה בגדול היא 3-4 ימים. יש הטוענים שגם 5 ימים זה בסדר, ובכל מקרה - אם משהו במראה או בריח של העוף מרמז על שינוי במצב הצבירה שלו, אז מיד לפח.

צלי עוף (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
לא יותר מ-5 ימים במקרר | צילום: אסף אמברם, mako אוכל

איך מחממים עוף בתנור?

אז כן, עוף מאתמול הכי טוב לחמם בתנור (אף שבהמשך נציע הצעות גם לכיריים, מיקרו ולאייר פריי). וככה זה הולך:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומוציאים את העוף מהמקרר. זה שלב חשוב, כי כך לא תכניסו לתנור עוף קר ממש אלא כזה שכבר מתקרב לטמפרטורת החדר.

2. מעבירים את העוף לתבנית ומוסיפים כמה כפות של מים (אם יש ציר עוף - בכלל טוב). הוא לא צריך לשחות בתבנית, אבל כן צריך נוזלים שיחזירו לו מעט מהחדווה שהייתה לו כשהיה טרי. 

3. מכסים את התבנית היטב בשכבה כפולה של נייר כסף. האדים שנוצרים מהמים יבטיחו שהבשר יישאר עסיסי.

4. מחממים כמה דקות (אנחנו מתחילים ב-15 ואז בודקים מה המצב), ואם במקרה יש לכם מדחום - עד שהוא מגיע ל-73 מעלות.

** שימו לב שבשיטה הזאת העור של העוף לא חוזר להיות פריך. אם זה חשוב לכם, תנו לו עוד מכת חום ללא כיסוי (אבל בזהירות, כי אם אנחנו מייבשים אותו שוב אז מה עשינו פה?). 

חזה עוף  (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
אפילו לחזה עוף אפשר להחזיר את העסיסיות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

איך מחממים עוף על הכיריים?

לא כל עוף מתחמם טוב על הכיריים. חזה עוף, למשל, לא מומלץ לחמם כך כי הוא פשוט יתייבש למוות. לחימום אידיאלי מומלץ לפרק את שאריות העוף מהעצמות, ולחמם רק אותן. בכל זאת רוצים לחמם חזה? פרסו אותו לעובי של כס"מ, כדי שיוכל להתחמם מהר.

1. מחממים על האש מחבת עם שכבה דקיקה של מים בתחתית.

2. כשהמים רותחים מוסיפים את העוף.

3. מנמיכים את האש ומחממים תוך כדי ערבוב 5-10 דקות, עד שהכל חם וטעים. זוללים מיד.

איך מחממים עוף במיקרוגל?

בגדול, אנחנו פחות ממליצים להשתמש במיקרו לחימום חוזר של עוף. יש כל כך הרבה מאכלים שכיף להכין במיקרו, בואו נשאיר את חימום העוף לאמצעי החימום האחרים. אין אמצעים אחרים? אוקיי.

1. מסדרים את העוף על צלחת כך שהחתיכות הקטנות יותר ממוקמות במרכזה והגדולות יותר קרוב לשוליים.

2. מטפטפים מעט מים ואפילו זילוף קטן של שמן זית.

3. מכסים ומחממים 2 דקות. לא מספיק? הופכים את העוף בצלחת וממשיכים בפולסים קצרים.

איך מחממים עוף באייר פריי?

מכשיר הטיגון באוויר חם, שהולך ומשתלט על יותר ויותר מטבחים בארץ, יכול גם הוא לעזור בחימום העוף שלכם מאתמול. היתרון שלו הוא שהפריכות אינה נפגמת, בניגוד לשיטת התנור (ראו לעיל).

1. מחממים את האייר פריי.

2. מסדרים את שאריות העוף בסל הטיגון של המכשיר.

3. מחממים כ-4 דקות. באמצע הדרך מנערים בעדינות את סל הטיגון.

>> ואיך מחממים תירס?

בתיאבון!