מרכיבים:
לכדור השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאת קקאו
להרכבת המנה:
גלידת וניל
תותים ופירות נוספים למילוי
אופן ההכנה:
1. מעל סיר עם מים רותחים מניחים קערת נירוסטה (בן מארי) ובה את השוקולד וחמאת הקקאו, וממיסים תוך כדי ערבוב קל.
2. שופכים לתוך תבנית שקעים של חצאי כדורים מפוליקרבונט (או מסיליקון) את השוקולד המומס, ודואגים שהשוקולד ייתפזר היטב ויכסה את כל השקעים.
3. הופכים את התבנית כדי להיפטר מעודפי שוקולד (שומרים את שאריות השוקולד בקערה להמשך), מנקים בעזרת מרית את שולי התבנית ומכניסים אותה למקפיא ל-10 דקות.
4. מוציאים את חצאי הכדורים מהתבנית. ממלאים חצי כדור בגלידת וניל ופירות טריים.
סוגרים את חצי הכדור באמצעות חצי נוסף: טובלים את שוליו של חצי הכדור בשוקולד הנוזלי שנשאר לנו, מניחים בעדינות מעל החצי הראשון, כך ששני החצאים נדבקים.
5. רגע לפני שמגישים שופכים שוקולד חם על הכדור.