רובנו כבר הגיע למסקנה המצערת שאין מה לעשות, המעבר לאוכל קצת יותר בריא הוא בלתי נמנע. אחד הקורבנות הראשונים של ההחלטה הזו הוא הצ'יפס האהוב, שכידוע זקוק לשני סיבובים בטיגון עמוק כדי לקבל את המרקם המופלא שכולנו כל כך, אבל כל כך אוהבים. אז נכון, כשמכינים צ'יפס בתנור התוצאה היא לא רעה בכלל - בכל זאת, מדובר בתפוח אדמה - אבל עדיין, את המרקם של הדבר האמיתי קשה להשיג בסיבוב פשוט של אפייה.
אז מה עושים? מסתבר שהפתרון הוא הרבה יותר פשוט ממה שהיה אפשר לחשוב. פשוט טובלים את תפוחי האדמה בחלבון של ביצה לפני הסידור על המגש, ואז מכניסים לאפייה. החלבון מתייבש על תפוח האדמה וכך הופך אותו לקריספי יותר, וכל זאת ללא שימוש בכמויות מופרזות של שמן. תענוג.
הוראות הפעלה
1. חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות שמנמנות.
2. טורפים בקערה חלבון ביצה ומערבבים אותו עם עשבי תיבול שונים או תבלינים.
3. מחממים תנור ל-220 מעלות. טובלים את פרוסות תפוחי האדמה בחלבון ומניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. טובלים מברשת בשמן זית ומושחים בעדינות את פרוסות תפוחי האדמה. מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה.