האמת, בפעם הראשונה ששמענו על השיטה הזאת התחלחלנו. אוהבים מיונז, אפילו מאוד, אבל מיונז בתנור אף פעם לא הרגיש לנו כמו משהו שאנחנו צריכים לנסות. בפיתה - כן, אפילו לצד העוף, על הצלחת. אבל בצלייה? לקח לנו זמן להתרגל לרעיון.

אם כך, אנחנו שמחים לבשר שבשעה טובה התרגלנו, ושמדובר בשיטה פשוט מעולה לקחת עוף בתנור ולשדרג אותו בכמה וכמה רמות. למעשה, גילינו שעוף שנצלה עם מעטפת דקה של מיונז יוצא הרבה יותר קרוב לעוף מטוגן מאשר לעוף צלוי, וזה חתיכת הישג.

עוף צלוי במיונז (צילום: Jacek Chabraszewski, ShutterStock)
עוף במיונז. גם התפודים יימצאו נשכרים | צילום: Jacek Chabraszewski, ShutterStock

אז איך צולים עוף עם מיונז?

התשובה היא: פשוט צולים אותו עם מיונז! לוקחים את חלקי העוף שבחרתם ומושחים אותם בשכבת מיונז (רגיל! לא מופחת שומן או קלוריות). מכאן ממשיכים בהכנה אותו הדבר. אם אתם זורקים לתבנית כמה תפוחי אדמה חתוכים, דעו שגם הם יכולים להרוויח מהנוכחות המיונזית.

ולמה לצלות עוף עם מיונז?

מה שקורה הוא שבמהלך הצלייה המיונז ממלא תפקיד כפול: 1. הוא אוטם את הבשר ובכך שומר על הרכות והעסיסיות שלו. 2. הוא הופך את העור לפריך ופשוט משגע. נו, כמו אחרי טיגון.

ב-New York Times מצאנו את ההסבר הכי טוב לתופעה: מיונז הוא אמולסיה (בעברית: תחליב), כלומר חומר שמשלב שני מרכיבים שאינם מתערבבים זה בזה - לצורך העניין שומן ומים. כדרכן של אמולסיות, המיונז הוא צמיגי יותר מאשר כל אחד מהמרכיבים שלו, ולכן המרקם שלו כל כך מוצלח לצלייה: קל למרוח אותו על הנתח, ואפילו יותר חשוב - אחרי שמורחים אותו הוא נשאר שם.

בנוסף לשומן ומים, המיונז מכיל חלבון ביצה. כשהוא מבלה בתנור הנוזלים שבו בסופו של דבר מתאדים, "שוברים" את האמולסיה ומשאירים אחריהם שכבת שומן דקה ואחידה (תחשבו על חלבון ביצה שמצפה חלה). וזה, חברים, אחלה סידור לעוף שלכם.

כל הטיפים הכי שווים לבישול מחכים לכם כאן

בתיאבון!