יודעים מה? הפעם לא בא לנו על מתח. ולכן נפתח ונאמר שהסוד לביצת העין הטובה ביותר שתאכלו אי פעם הוא המקפיא. כן, סתם מקפיא. כל מקפיא. ביצים במקפיא? כן כן. הסכיתו ושמעו.
חלמון במרקם חמאתי הוא משהו שקשה מאוד להגיע אליו בהכנה של ביצת עין פשוטה. אולי אפילו בלתי אפשרי. מזל שבאתר kitchn חשפו בפנינו את האופציה שוואללה, מעולם לא חשבנו עליה, להכניס ביצים למקפיא. איך זה עובד? מכניסים את הביצים - ככה, בשלמותן - למקפיא למשך מינימום 48 שעות, ואז מעבירים למקרר להפשרה של לילה. אחרי התהליך הזה הן יתקבלו אותן הביצים - אבל במרקם אחר לגמרי, שהוא בדיוק זה שאתם אוהבים בביצי העין שלכם.
אחרי ההפשרה תמצאו חלמון שלמעשה לא תהיו בטוחים במאה אחוז שהוא בכלל הפשיר, בגלל המרקם הסמיך והצפוף שלו - אבל פה אתם צריכים להאמין ופשוט להמשיך. מטגנים את הביצה כפי שמטגנים כל ביצה עין, עד שהחלבון מתייצב יפה ונעשה קריספי בקצוות והחלמון מתחמם. התוצאה: חלמון קרמי אך לא נוזלי, שנשאר יציב לכל אורך הדרך.
כמה הערות חשובות: ראשית, מדובר כאן באכילה של ביצים לא מבושלות, עניין שעשוי להיות בעייתי, לבטח לחלק מהאנשים. בכל מקרה, אנחנו ממליצים לנסות את הטריק הזה רק עם ביצים סופר טריות ממקום שאתם סומכים עליו ממש. ושנית, יש הטוענים שביצים עלולות להתפוצץ בהקפאה, אז שימו לב. אנחנו פגשנו רק את אופציית ההיסדקות של הקליפה, ובמקרה הזה פשוט זרקנו את הביצה לפח (כדאי להקפיא כמה).