אתם בשלנים ממושמעים. כשכתוב במתכון "קופסה של עגבניות מרוסקות" אתם שמים עגבניות מרוסקות, לא עגבניות בקוביות ובטח שלא עגבניות תמר שלמות. אבל כמה פעמים קרה לכם שפתחתם קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות, ורק אז גיליתם שטעיתם בקופסה, ושהעגבניות בפנים שלמות ומלאות עסיס? לנו זה קורה הרבה. כמה הרבה יכולים להעיד הקירות של המטבח, ובעיקר הכתמים האדמדמים שמעטרים אותם - פרי ניסיונות כושלים להעביר את תכולת הקופסה לקרש החיתוך ולקצוץ אותה בלי להשפריץ לכל הכיוונים.
אז ממש באותה בעיה נתקלו גם אנשי אתר האוכל Food52, אלא שבניגוד אלינו הם גם החליטו לעשות מעשה - ומצאו פתרון למצוקה הקטנה והמעצבנת הזאת. יותר מזה, הם חפרו וחפרו בנושא ולבסוף מצאו שתי שיטות - אחת לקיצוץ העגבניות והאחת לריסוקן. הרי לפעמים המתכון דורש עגבניות קצוצות (או קוביות עגבניות) ולפעמים עגבניות מרוסקות, ואנחנו, כזכור, צרכנים ממושמעים.
אז איך קוצצים עגבניות משומרות? אוקיי, זה ממש פשוט: במקום להוציא את העגבניות למשטח חיתוך, ולהסתכן בטפטוף ובהשפרצות - משאירים אותן בתוך קופסת השימורים, ושם בפנים מבצעים את הקיצוץ. איך עושים את זה? פשוט מאוד - בעזרת מספריים! נוטלים זוג מספריים נקיים, מכניסים לקופסה ופשוט גוזרים וגוזרים עד שלא נותרת עגבנייה שלמה. מכאן הדרך לסיר קצרה, ובעיקר נקייה.
ואיך מרסקים עגבניות משומרות? שוב, טריק קל מאין כמוהו - מעבירים את תכולת הקופסה לקערה גדולה (ככה לא תישפך לכם אף טיפת מיץ), ובעזרת ממעך של פירה מרסקים את העגבניות בעדינות. סיימתם? לסיר!