1. מבשלים פסטה יבשה? נכון שהורגלנו להמתין בסבלנות עד שהיא מגיעה בדיוק למצב אל דנטה, אבל אם אתם רוצים מנת פסטה מוצלחת באמת, הורידו את הפסטה מהאש דקה לפני שהיא מוכנה. או אז העבירו אותה למסננת, ומשם מיד לבישול קצר במחבת או בסיר שבהם נמצא הרוטב.
למה ככה: הפסטה תמשיך את הבישול שלה ביחד עם הרוטב, וכך תספח בקלות את שלל הטעמים שלו.
2. נכון שככה הרגילו אתכם האמהות הפרקטיות שלכם, אבל עשו לעצמכם טובה ואל תוסיפו שמן למי הבישול של הפסטה. המטרה העיקרית של הטיפ הזה היא אמנם למנוע מהפסטה להידבק ולהפוך לגוש אחד, אבל איך אומרים? בא לברך ויצא מקלל.
למה ככה: השמן, שדואג ששום דבר לא יידבק לשום דבר, גם ימנע מהרוטב להידבק לפסטה. ככה, אחרי שטרחתם ועמלתם על רוטב שווה במיוחד, לא תוכלו ליהנות ממנו עד הסוף בגלל שמרכיבי המנה לא יהיו מאוחדים.
3. אז מה כן כדאי לשים על הפסטה? או. אחרי שסיימתם לסנן את הפסטה, פזרו עליה מעט גבינת פרמזן מגוררת.
למה ככה: לא רק שבזה הרגע שדרגתם את הטעם של כל המנה, הפרמזן גם יסייע לרוטב להידבק היטב לפסטה וכך תפסתם שתי ציפורים במכה אחת. תענוג.
4. שוב הכנתם פי שלושה פסטה ממה שהתכוונתם, ודנתם את השאריות לחימום במיקרו, שיוציא מהן את כל הכיף? יש פתרון. רשמו לפניכם: פסטה לא מחממים במיקרו. מה כן? מכניסים אותה למסננת וטובלים בסיר עם מים חמים. משאירים במים כדקה בלבד ומוציאים.
למה ככה: הפלא ופלא! הפסטה תחזור כמעט למצבה המקורי, ואנחנו לא נתבאס - לא על הבזבוז ולא על הטעם.
5. חבל על כל טיפה של מים – אבל לא כשמכינים פסטה. עשו לעצמכם טובה והקפידו על יחס של לפחות ליטר מים ל-100 גרם פסטה, כשהאידיאל הוא 6 ליטר מים על חבילת פסטה של 500 גרם. על הדרך, הטיפ הזה ייאלץ אתכם להשתמש בסיר גדול מספיק ולא לצופף חבילה שלמה של פסטה בסיר קטן מדי, אקט שערורייתי בפני עצמו.
למה ככה: מחסור במי בישול מאריך את זמן הבישול, אבל יותר מזה - גורם לפסטה להתבשל באופן לא אחיד. אם אתם לא רוצים חצי מנה מבושלת מדי וחצי לגמרי אל דנטה - אל תיפלו בטעות הזו.