איך אנחנו אוהבים שיבולת שועל. לגמרי הדגן האהוב עלינו, ולא רק בזכות יתרונותיה הרבים (אם כבר מדברים: טובה לעיכול, מסייעת בהורדת כולסטרול, נטולת גלוטן ואפילו טובה להרגעת העור) אלא כי היא פשוט טעימה.
תגידו מה שתגידו על דייסה - לא אכפת לנו, כי דייסת שיבולת שועל, או בשמה המוכר דייסת קוואקר - היא לחלוטין הפינוק הכי שווה ביום חורף קר או אפילו קריר קלות, ואנחנו אוכלים ממנה לפחות ארבע פעמים בשבוע. איך לא נמאס לנו? כי אפשר לגוון אותה עם כל כך הרבה תוספות: פירות, קינמון, אגוזים, דבש ועוד ועוד כיד הדמיון והלשון הטובה עליכם.
אז מה חדש, אתם שואלים? שהשבוע נתקלנו בטיפ שמתגלגל ברשת ומציע דרך פשוטה לשדרג לא את הדייסה שלנו כי אם את שיבולת השועל עצמה. איך אפשר לשפר משהו טוב כל כך? פשוט מאוד, בקלייה.
כן, כל מה שצריך לעשות כדי לתת לשיבולת השועל טעם עשיר יותר, מרקם קריספי וריח נהדר הוא להדליק את האש ולקלות אותה כמה דקות על מחבת, תוך כדי ערבוב כדי שלא תישרף. כשהיא מתחילה להשחים והבית מתמלא ניחוח נפלא ועדין של עוגיות – זה מוכן.
פחות בקטע של דייסות? אתם מפספסים, אבל את שיבולת השועל הקלויה הזאת תוכלו לשלב במיליון דברים: להוסיף ליוגורט במקום גרנולה (ואם מדובר ביוגורט עם פרי אז בכלל יש לכם כאן מוזלי), לטחון יחד עם שייק הפירות שלכם כדי להפוך אותו למזין, משביע וטעים יותר, להכין ממנה חטיפי גרנולה, לבשל עם קקאו ליצירת קינוח שוקולדי מפנק, ועוד.
ניסיתם ואהבתם? אפשר ומומלץ לקלות כמות גדולה של שיבולת שועל ביחד, לשמור בכלי אטום היטב ולהשתמש בשלל דרכים לאורך השבוע.