כמה שקל ופשוט להכין ברוקולי – ככה קל גם להרוס אותו. הוא יכול לצאת רך מדי ונבול, שזה אסון מוחלט, או שהגבעולים העבים שלו לא מוכנים – שזה מבאס עד מאוד. אבל ברוקולי מוקפץ יכול גם לצאת מושלם ממש, ובכלום עבודה. צריך רק להקפיד על כמה כללים פשוטים. אתר thekitchn כרגיל עשה לנו את זה קליל ומדויק, וענה על כל השאלות החשובות.
האם לאדות את הברוקולי לפני ההקפצה?
ממש לא, ואפילו ההפך: קודם מקפיצים ואחר כך מאדים. איך עושים את זה? נותנים לברוקולי להשחים על המחבת בכיף שלו, ורק אחרי כמה דקות מוסיפים מעט מים, מכסים את המחבת ונותנים לו קצת להתרכך. אם תאדו את הברוקולי לפני ההקפצה – הוא יהיה רטוב מדי בשביל להשחים כמו שצריך.
כמה זמן מקפיצים את הברוקולי?
לא הרבה! הברוקולי מוכן די מהר. מתחילים מהגבעולים, שלהם נדרש זמן הבישול הארוך ביותר. מקפיצים אותם במשך כמה דקות, ואז מוסיפים את הפרחים ומקפיצים כמה דקות נוספות. אחר כך מוסיפים מים ומאדים הכל למשך כמה דקות נוספות. זמן הבישול כולו לא אמור לעלות על 15 דקות.
מה אוכלים עם ברוקולי?
במילה אחת – הכל. ברוקולי מוקפץ הוא תוספת מושלמת לעוף, בשר וגם דגים, למנות פשוטות כמו חזה עוף במחבת וגם למתוחכמות יותר כמו שרימפס בחמאה. והכי כיף – אפשר גם לאכול רק את הברוקולי, הוא לא באמת צריך עזרה מאף אחד.
איך מכינים ברוקולי?
מרכיבים (ל-4 מנות תוספת):
כחצי קילו ברוקולי
3 שיני שום
חצי לימון בינוני
2 כפות שמן זית
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כפית שבבי צ'ילי (אפשר גם בלי)
שליש כוס מים
שקדים קלויים להגשה, אם רוצים
אופן ההכנה:
1. קוצצים את החלק העצי מתחתית הגבעול של כל ברוקולי (כסנטימטר עד סנטימטר וחצי), ובו לא משתמשים. מפרידים את הפרחים מהגבעולים, וחותכים את אלה וגם את אלה לחתיכות בגודל ביס, פלוס מינוס. קוצצים 3 שיני שום, וסוחטים את חצי הלימון עד שמתקבלת כף מלאה של מיץ לימון.
2. מחממים במחבת גדולה 2 כפות שמן זית על אש בינונית. כשהשמן חם מוסיפים את גבעולי הברוקולי, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל, ונותנים להם לנוח במחבת 2-3 דקות, עד שהם משחימים יפה מלמטה.
3. מוסיפים את פרחי הברוקולי, עוד חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל, ומניחים גם להם במשך 2-3 דקות, עד שהם מושחמים קלות בנקודות המגע עם המחבת.
4. מנמיכים את האש לחום בינוני-נמוך. מוסיפים את השום ואת שבבי הצ'ילי, ונותנים להכל עוד דקה על המחבת. מוסיפים שליש כוס מים ומכסים את המחבת. נותנים לברוקולי להתאדות במשך 3-4 דקות, עד שהוא מתרכך ומקבל צבע ירוק בהיר ויפה. מורידים את המחבת מהאש, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
* אפשר להגיש עם שקדים קלויים.