יודע כל אדם בגיל 9-99 שאם רוצים לחתוך תפוח עץ לפלחים, אבל לא רוצים שהוא ישחיר, יש להשרות אותו במי לימון. אז אנחנו לא אומרים שזה לא נכון - החומציות של הלימון בהחלט מנטרלת את האנזים הפושע שגורם להשחרה - אנחנו פשוט אומרים שזה ממש ממש מבאס, כי אם היינו רוצים לאכול לימון היינו מלכתחילה מקלפים לנו לימון ולא תפוח.
מכיוון שאנחנו לא מאלה שפוסלים בלי להציע אלטרנטיבה, בטח לא במקרים הרי גורל מעין אלה - חיפשנו וחיפשנו עד שמצאנו תשובה. והנה, מתברר שיש חומר אחר שיכול לשמור על עורו הצח של התפוח שלכם, מבלי להשחית את טעמו - והחומר הזה הוא דבש!
אז מהיום, אם יש לכם תפוחי עץ שזקוקים לשמירה, אל תשרו אותם במי לימון אלא במי דבש - בערך שתי כפות על כוס מים. וזה לא נגמר כאן: חברים מעבר לים ניסו את השיטה הזאת, ומצאו שגם אחרי 24 שעות תמימות התפוחים נשארים לבנים. יותר מזה - הם גילו שטבילה של חצי דקה מספיקה בשביל למנוע השחרה במשך 8 השעות הבאות.
ואגב, הטריק הזה עובד לא רק עם תפוחי עץ אלא עם כל הפירות והירקות הנוטים להשחיר באוויר, אפילו תפוחי אדמה.