תפוחי אדמה בתנור הם ללא ספק אחד המאכלים היותר מושלמים ומנחמים שיש. ולמרות זאת, יש דבר שאפילו יותר טעים מתפוחי אדמה בתנור - תפוחי אדמה ממולאים. באנגלית קוראים להם Twice Baked Potatoes, שם שמסביר בדיוק את מה שהם: תפוחי אדמה אפויים שלמים, שתוכם הוצא ועורבב עם גבינות, שמנת ותבלינים (כמעט כמו פירה), הוחזר פנימה אל תוך הקליפות הריקות ונאפה שוב. התוצאה: מעדן.

תפוחי אדמה ממולאים (צילום: foodwishes.com)
תפוחי אדמה ממולאים. מ-ו-ש-ל-ם | צילום: foodwishes.com

נכון, לוקח קצת זמן להכין את תפוחי האדמה האלו - שעה וחצי סה"כ בתנור, לא כולל זמן העבודה - אבל בשביל אירועים מיוחדים המנה הזאת שווה כל רגע. שף ג'ון מ-foodwishes.com מסביר בדיוק איך לעשות אותם כמו שצריך. קחו בחשבון שהמרכיבים שהוא משתמש בהם הם בגדר המלצה בלבד, והוא מאוד ייעלב אם לא תאלתרו ותכינו את המנה הזאת עם מרכיבים שאתם אוהבים.

המרכיבים:
4 תפוחי אדמה נמוכים ושמנמנים
שמן צמחי
45 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
בצל ירוק קצוץ
פלפל שחור גרוס טרי
מלח
מעט שבבי צ'ילי או פפריקה מעושנת
חופן גדול של גבינה צהובה מגוררת - כמו צ'דר
1/2 כוס שמנת מתוקה או חלב
חלמון ביצה

להברשה:
מעט חמאה מומסת
פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. מקרצפים את תפוחי האדמה היטב.

2. מניחים אותם בתבנית מרופדת בנייר אלומיניום (או נייר אפייה) ומזלפים עליהם מעט שמן. מורחים את השמן על תפוחי האדמה ומעבירים אותם לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, למשך שעה, או עד שסכין ננעץ בהם בקלות.

3. מחזיקים את תפוח האדמה החם ביד על מגבת. חותכים לרוחב את הכיפה העליונה ומוציאים כמה שיותר מ"בשר" תפוח האדמה מבלי להרוס את הצורה שלו. מוציאים גם את בשר תפוח האדמה מהכיפה שחתכנו.

4. מניחים את כל בשר תפוחי האדמה בקערה, מוסיפים לו חמאה ובצל ירוק, ומערבבים כדי שהחמאה תימס. מוסיפים פלפל, מלח, מעט שבבי צ'ילי גרוס או פפריקה מעושנת וחופן גדול של גבינה צהובה מגוררת. מערבבים שוב עד שהגבינה נטמעת בתערובת.

5. יוצרים גומה במרכז התערובת, ושופכים לתוכה את השמנת ואת חלמון הביצה. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.

6. מניחים בתוך תפוחי האדמה המרוקנים את הכיפה המרוקנת שחתכנו, כדי להוסיף גובה. ממלאים את התערובת המתובלת בין 4 תפוחי האדמה המרוקנים. יוצרים בעזרת המזלג חריצים בתפוחי האדמה, כדי שיזהיבו יותר יפה.

7. מזרזפים מעט חמאה מומסת על החלק העליון של תפוחי האדמה ומפזרים מעט פפריקה. מחזירים לתנור החם (עדיין על 200 מעלות) ל-20–30 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים.

צפו בשף ג'ון מכין את תפוחי האדמה:

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> ציפי לבני מפצחת את סוגיית הקרמבו
>> מתוקים שלי: מאפינס שוקולד וגבינה