פסטה מרגישה לנו כמו מאכל סופר עמיד, בטח פסטה יבשה שקונים בסופר, שאורך חיי המדף שלה עומד על קרוב לנצח. אז כן, לפני בישול היא באמת עמידה יחסית, אבל אחרי הבישול - זה כבר סיפור אחר. הסיבה היא שפסטה מבושלת כבר אינה יבשה, ולחות סופה שהיא מביאה לצמיחת עובש. אז כן, זה לוקח זמן, אבל עוד לפני צמיחת העובש מתחילים לעבור עליה תהליכים שאנחנו לא רוצים בתוך הבטן שלנו, ולכן חשוב להכיר את לוחות הזמנים.
אם כך, פסטה שקניתם טרייה בחנות (נמכרת בקירור ובעלת תוקף קצר יחסית) תחזיק מעמד במקרר הביתי בין יום לשלושה ימים. פסטה יבשה לעומת זאת, שבישלתם והכנסתם למקרר, תישמר שם כהלכה בין 3 ל-5 ימים (חשבתם יותר? גם אנחנו). באתר healthline.com מספרים לנו שפסטה על בסיס קטניות ופסטה ללא גלוטן יחזיקו מעמד בערך אותו מספר ימים, ואילו לזניה או פסטה ברוטב - 5 ימים.
איך יודעים שפסטה כבר לא טובה לאכילה?
עוד לפני שלב העובש, אפשר להבחין שהפסטה הופכת דביקה, או לחלופין משנה את צבעה לאפרפר או לבן. גם חוש הריח יכול לעזור: אם הפסטה לא מריחה כמו פסטה משהו שם לא תקין, אפילו אם המראה לא השתנה, וכדאי לזרוק אותה לפח.