תמיד זה קורה לנו, ממש 100 אחוז מהפעמים שאנחנו מכינים מאפינס, והאמת היא שאף פעם לא חשבנו שיש משהו לעשות נגד זה. אנחנו מדברים על הנטייה של מאפינס שאפויים בתוך מנז'טים לצאת מהתבנית עם תחתית שמנונית ולא נעימה, שמעוררת תחושת רתיעה ולא משנה כמה המאפין עצמו משובח. ניסינו לא לשמן את המנז'טים - ואז אומנם גילינו שהכל קול, כלום לא נדבק ומלכתחילה לא היה צריך לשמן אותם - אבל התחתית השומנית נותרה בעינה, כאילו כל השומן במתכון ירד לבסיס של המאפינס והרטיב את המנז'ט האומלל מכל הכיוונים.
ואז, כשאפילו לא חיפשנו אותו, פתאום מצאנו פתרון, ובאופן מפתיע קוראים לו אורז:
בזכות הפוסט הזה גילינו שכל מה שצריך בשביל להימנע מהאי-נעימות המאפינית זה לפזר מעט אורז (לא מבושל) בתוך השקעים של התבנית לפני שמשבצים בהם את המנז'טים. האורז סופג אליו את השמנוניות - והמאפינס נותרים צחים וטהורים, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים אותם.
אז כן, ייתכן שתצטרכו לסלק כמה גרגירי אורז סוררים כשתוציאו את המאפינס מהתבנית, אבל בואו, זה הכי שווה את זה.