כן, אנחנו יודעים שכבר סיקרנו המון דרכים להכנת ביצים (כמה דוגמאות בקטנה: טיפ לביצת עין מושלמת, הסוד לחביתה פלאפית ולהיט הביצים על ענן), אבל למנה שאוכלים כל כך הרבה אף פעם לא יזיקו עדכונים ושדרוגים. אז בשם הגיוון, הפעם נספר לכם על שיטה שהיא לא פחות ממהפכנית.
ובכן, תשכחו מחמאה ושמן זית, את החביתה הבאה אתם הולכים לטגן עם... שמנת! לא לטרוף את הביצים עם שמנת, אלא ממש לטגן את הביצים בשמנת. בחום של המחבת השמנת מתפרקת לשומן חלב (זבדה) וללבן, חלב-חמאה (חבצה) – מה שתורם לשני מהלכים חשובים: 1. בישול ואידוי עדין של החלבון, 2. קרמול של תחתית החביתה וצדדיה.
אז אומנם טרם ניסינו את זה על בשרנו, אבל לפי אלכס טלבוט, מי שהגה את השיטה, הטעם אמור להיות חמאתי ועשיר והתהליך גורם לפחות השפרצות מאשר טיגון בשמן/חמאה. מוזמנים לצפות בעצמכם: