כשעושים טוב ביצה עלומה, היא הדבר הכי מדהים בעולם. קרמית עם מעטה לבן מוצק ותוך צהוב ונוזלי,  יש לה טעם של חמאה אפילו שאין בה אפילו ולא טיפה אחת של חמאה. האמת היא, שהיא אפילו די דיאטטית, יש בה כ-80 קלוריות בלבד, אבל זה רק אם לא תשימו אותה עם פרוסת בריוש מרוחה בחמאה, גבינה ורוטב הולנדייז.

אגס בנדיקט פלורנטין (צילום: סטודיו דן לב,  יחסי ציבור )
ביצה עלומה. תענוג | צילום: סטודיו דן לב, יחסי ציבור



מאחר וההכנה שלה קצת טריקית, יש המון דרכים להכין ביצה עלומה: להוסיף חומץ למים, להוסיף מלח למים, לעשות מערבולת במים לפני ששופכים אותה פנימה, לא לעשות כלום, להוריד אותה למים בעזרת מצקת ועוד. חלק מהדרכים האלו עובדות וחלק פחות, אבל הדבר הכי חשוב להקפיד עליו כשמכינים ביצה עלומה הוא להשתמש בביצה הכי טרייה שיש. ביצים שישבו לכם במקרר וכבר מתקרבות לתאריך התפוגה שלהן לא יתעצבו טוב.

הסרטון הבא מבטיח שיטה שתמיד עובדת. יש לה 2 עקרונות חשובים: להשתמש בביצה טרייה מאוד ולהשתמש במסננת. זה לא משנה כמה הביצה שלכם טרייה, תמיד יהיו בה נוזלים מיותרים. הסוד הוא לסנן את הביצה בעזרת מסננת צפופה (ועגולה, זה חשוב לצורה הסופית) כדי שישארו בה רק החלקים הצהובים והלבנים המוצקים ביותר – מה שיתן לנו ביצה עלומה עם צורה מושלמת.

ביצה עלומה

המרכיבים:
סיר עם מים
ביצה
מסננת

אופן ההכנה:

1. שוברים את הביצה אל תוך מסננת שמעל קערה. מסובבים מעט את הביצה בתוך המסננת כך שעודפי הנוזלים יזלו החוצה. בינתיים מחממים את הסיר עם המים.

2. כשהמים מגיעים לרתיחה עדינה (ולא פראית) מורידים את הביצה שעדיין בתוך המסננת אל תוך המים בתנועות שקשוק עדינות.

3. כשהביצה בתוך המים, מזיזים אתה בעזרת כף ממקום למקום ולא נותנים לה "לשבת" כל הזמן. מבשלים 3.5-4 דקות.

צפו בסרטון שמראה בדיוק את הטכניקה:

 

(מקור)

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל הטיפים שלנו
>> 6 עוגות מצטיינות לפסח