הצירוף "פופקורן במיקרו" מעלה לראש דבר ראשון את השקיות שקונים בסופר ומכניסים למכשיר ל-2-3 דקות שאחריהן כל הבית מלא בניחוחות. מדובר אומנם בדרך יעילה מאוד לעבור ממצב של היעדר פופקורן למצב של קיום פופקורן, אבל אם תשאלו אותנו - המחיר פשוט לא שווה את זה. ובמחיר אנחנו מתכוונים גם לזה שמשלמים בחנות, שאינו קרוב למחיר של רק גרעיני תירס בשקית, אבל גם לרשימה הבעייתית מאוד של המרכיבים של הפופקורן הזה, שכוללת הרבה הרבה יותר מרק תירס, שמן ומלח (ואגב, אם אתם בכל זאת עושים את זה, אל תפספסו את הטיפ הזה).
אז אופציה אחת היא להכין פופקורן בסיר - וזו אחלה אופציה, למעט העובדה שהיא מחייבת שטיפה של סיר, ואפילו יותר בעייתי - שהיא דורשת נוכחות של אדם מבוגר במטבח. ילד שרוצה להכין לעצמו פופקורן לא כדאי שיעשה את זה באופן המסורתי, זה פשוט יותר מדי מסוכן. וככה אנחנו חוזרים לאופציית המיקרו, אבל לא כמו שאתם מכירים אותה, כי גילינו שיטה פי אלף - פי מיליון! - יותר מתגמלת ומוצלחת.
פופקורן במיקרו - אפילו לא צריך שקית נייר
השיטה החדשה להכנת פופקורן במיקרו תחייב אתכם להצטייד בקערה שטוחה יחסית (אגב, גם הצלחת של המיקרו היא אופציה), נייר אפייה, גרעיני תירס, שמן ומלח. כן כן, זה הכל. אפילו שקית נייר לא צריך. ועכשיו שימו סטופר - כי תוך 3 דקות, הכי הרבה 4, אתם עם קערה של פופקורן מהביל וטעים.
מה עושים?
1. מכווצ'צ'ים את נייר האפייה ומרפדים בו את הקערה (למה לכווצ'ץ'? פשוט כי אז הוא "מתיישב" יותר טוב בקערה).
2. משמנים מעט את נייר האפייה ומפזרים גרעיני תירס בשכבה אחת. מטפטפים עוד מעט שמן, ומכסים בכיסוי הפלסטיק של המיקרו.
3. מפעילים את המיקרו על 3 דקות, ולא הולכים לשום מקום. ברגע שההפרש בין פיצוץ לפיצוץ גדל - עוצרים את פעולתו.
4. מחכים רגע ליתר ביטחון, מעבירים את הפופקורן המוכן לקערה וממליחים.
רוצים לשדרג את הטיפ עוד רמה למעלה? בטיקטוק של lynn_grinker למדנו שאפשר לכסות את הפופקורן בקערת זכוכית, ואז להשתמש בה כקערת הגשה. מגניב!
@lynn_grinker פופקורן במיקרו ב-2 דק הכנה!! #פופקורן #פופקורןבית #נשנוש #נשנושבריאוטעים ♬ Circles - Instrumental - Post Malone
לא עדיף להכין פופקורן בלי שמן?
התשובה היא תלוי. אם המטרה שלכם בהכנת הפופקורן היא לא לצרוך קלוריות כמעט בכלל, ולא אכפת לכם אם הנשנוש שאתם מכינים יהיה לא רק לא טעים אלא גם במרקם של גומי חורקני, אתם בהחלט יכולים להכין פופקורן בלי שמן. אנחנו, ממרום שנותינו, הבנו שזה פשוט לא שווה את זה. כמות השמן במתכון לא עולה על כפיות בודדות, והתוצאה אינה בת השוואה לאפשרות נטולת השמן.