יום כיפור הוא זמן של שקט והתבוננות עצמית, וכמובן זמן שבו, עבור אלו שצמים, המקרר סגור ואין לנו גישה אליו. בשעות לקראת סיום הצום רבים מאתנו חולמים על הרגע שבו נאכל את האוכל הטעים שלנו לפה ואף סופרים את השעות לאחור. אנחנו לא כאן בשביל לתת לכם עצות כיצד לאכול אחרי הצום (יש לכם כאן את כל מה הטיפים שתרצו) - אבל יש לנו את האנשים המתאימים ביותר לספר לכם איך הם שוברים את הצום.
שאלנו שפים בכירים מהמסעדות הפופולאריות בארץ על פי מדד ontopo מה מונח להם על שולחן החג בסיומו של יום כיפור ומה שובר להם את הצום. כן, יש פה גם קורנפלקס.
שף מאיר אדוני
אנחנו מתחילים עם שף מאיר אדוני, ולפי שולחן החג לא היינו מתנגדים לקבל הזמנה לארוחה. "ארוחת סוף הצום שלי מתחילה בכוס תה, עוגת דבש, כוסית ערק ולימונדה", אומר אדוני וממשיך: "לאחר מכן, ממשיכים לסופריטו עןף, תפוחי אדמה, בצלים ושום לצד סלט קצוץ חמצמץ". לפני שהספקנו לשאול אם יש עוד מקום בשולחן, הוא איחל: "שנה טובה וגמר חתימה טובה לכל עם ישראל. מי ייתן והעושה שלום במרומיו יעשה שלום בנינו בני האדם".
אם אתם רוצים לאכול את האוכל של שף אדוני, ניתן להזמין מקומות בבר הקולינרי מלי לו
שף רז רהב
מסעדת OCD נחשבת לאחת ממסעדות שף העילית בישראל ובהתאם היינו בטוחים ששף רז רהב יסיים את הצום עם ארוחה רבת מנות על השולחן, אבל הוא הפתיע אותנו לטובה ואנחנו לא יכולים להסתיר את ההתלהבות שלנו: "אני חד משמעית מסיים את הצום עם קורנפלקס. לא משנה איזה וכמה, אני אוכל קורנפלקס אחרי הצום. הרבה חלב עם תערובת של כל מה שיש במגירה, לרוב זה יהיה שילוב של קפטן קראנץ וצ'יריוס".
אם אתם רוצים לאכול את האוכל של שף רז רהב, ניתן להזמין מקומות במסעדת OCD
שפית אביבית פריאל
שפית אביבית פריאל אינה צמה ביום כיפור ומעדיפה לבשל אוכל שיעביר לה את החג. "אני משתדלת שלא להיות בארץ בתקופה זו בשנה, אבל הקורונה משאירה אותי פה כבר שנה שנייה, ולכן אני מתכננת אוכל שמתאים לבינג'ים ארוכים של כל הסדרות שלא הספקתי לראות שכוללים טורטייה צ'יפס, טאקו ומטבלים וספרינג רולז וייטנאמיים להרכבה עצמית", אומרת פריאל.
אם אתם רוצים לאכול את האוכל של שפית אביבית פריאל, ניתן להזמין מקומות במסעדת אוזריה.
שף גולן גורפינקל
השף של מסעדת דלאל, גולן גורפינקל, מספר שאצלו במשפחה בסיום הצום אחי ומשפחתו, אחותי והוא – הקטן במשפחה. "אנחנו מגיעים לאמא שלי, מתחילים עם קצת דבש וכוס לימונדה יושבים ונרגעים. לאחר מכן אמא שלי המדהימה מכינה (40 שנה) פיצות על פיתות עירקיות, קריספיות עם רוטב שהיא מכינה במיוחד. 40 שנה! לא נקלט, עוד מהימים שפיתות עירקיות היו רק בשכונת התקווה. סלט ירקות קצוץ זה עליי, פלטת גבינות טובות ואוכלים לאט לאט. האמת, הרגעים האלו עם המשפחה המלוכדת שלנו מייצרת צמרמורת. בית חם ואוהב ואמא בשלנית מדהימה. צום קל".
אם אתם רוצים לאכול את האוכל של שף גולן גורפינקל, ניתן להזמין מקומות במסעדת דלאל:
שף רן שמואלי
שף רן שמואלי מבשל לעצמו את המנות לפני הצום וגם מכין מנה שתעזור לו לצאת מהצום במעוד מועד. "אצלנו בבית היה נהוג לפתוח עם תבשיל אורז ובשר, מנה שממלאת הבטן בצורה טובה שלצדה מרק קרפלעך. את המרק אני נוהג לאכול ללא הכופתאות לפני הצום. אחרי הצום אני מחמם את המרק וככה אני מסיים את הצום בצורה הכי נעמה וכייפית שיש".
אם אתם רוצים לאכול את האוכל של שף רן שמואלי, ניתן להזמין מקומות במסעדת קלארו
שף עידו פיינר
על עוגת מיץ תפוזים במיץ פלא כבר שמעתם? אם לא, זה הזמן. זו העוגה שהשף של מסעדת רוברטה וינצ'י, עידו פיינר, מתענג ביום כיפור. "לסיום הצום, ואם להיות כנה אז גם במהלכו, אני הכי אוהב לשבת לקפה עם עוגה בחושה או שמרים שאנחנו אופים בבית לפני כניסת החג. ובמיוחד, עוגת מיץ תפוזים קלאסית בסיר פלא. אצל ההורים, אמא שלי מכינה בצאת הצום קניידלעך, שבמקום להכניס אותם למרק אנחנו סופגים בשאריות הרוטב של הצלי מהארוחה המפסקת".
אם אתם רוצים לאכול את האוכל של שף עידו פיינר, ניתן להזמין מקומות במסעדת רוברטה וינצ'י
שף שאול בן אדרת
לשף שאול בן אדרת יש דרך לסיים את הצום: "אני שובר את הצום תחילה עם כוס מים, לאחר מכן כוס נס קפה טייסטר צ'ויס, עוגת קראנץ' שוקולד של מיקי שמו ואחרי שעתיים אוכלים את הארוחה שכוללת אורז חם חם ועוף צלוי ונכנסים למיטה". על שולחן החג בבית משפחת אדרת, תמצאו גם דג חריימה, בשר, בדרך כלל שוק טלה עם ירקות שורש תפוח אדמה מעשי ידיה של אשתו, אורית בן אדרת.
אם אתם רוצים לאכול את האוכל של שף שאול בן אדרת, ניתן להזמין מקומות במסעדת התרנגול הכחול
שף אוראל קמחי
גם שף אוראל קמחי לא ניגש ישירות לארוחת החג אלא מתחיל לאט ואז מגביר: "ארוחת סוף יום כיפור בשבילי היא העוגיות של סבתא שלי יחד עם ריבת החבושים המדהימה שלה וקפה שחור. אחר כך אנחנו אוכלים אוכל טוניסאי מסורתי שנקרא ברמיה שהוא תבשיל של כנפיים עם דלעת וגרגירי חומוס. אני לא יכול לחשוב על יום כיפור בלי זה. היום סבתא וסבא עדיין מבשלים אבל אמא שלי ודודה שלי עוזרות להם. ביום כיפור אני נח. זה החופש האולטימטיבי כמסעדן".
אם אתם רוצים לאכול את האוכל של שף אוראל קמחי, ניתן להזמין מקומות במסעדת פופינה
ענר בן רפאל
שף ענר בן רפאל אמנם לא צם, אבל אין זה אומר שאין ארוחת סיום צום אצלו בבית. בן רפאל: "מתחילים בכוסית קטנה של ארק, עוגת דבש ותה שיבא ואז מתחילים לארגן את הארוחה שכוללת מרק עוף וקרפעלך, בלינצ’ס ממולא בעוף ובבשר של המרק (מתכון של סבתא בלה), כבד קצוץ, סלט שאריות מהמקרר, חלה, סיר אורז עם ירקות ושקדים וחייב קציצות ברוטב אדום שיהיה עם האורז וגם משהו לילדים לאכול".
אם אתם רוצים לאכול את האוכל של שף ענר בן רפאל, ניתן להזמין מקומות במסעדת אלטער.