מה שאנחנו אוהבים באתר The Kitchn, חוץ מזה שהוא מעניין ומקצועי ותמיד מעלה אצלנו שאלות שלא חשבנו עליהן, אבל מרגע שהן שם הן נראות לנו מהותיות - זה שהוא לא עושה חצי עבודה. תמיד בודק את כל האופציות, תמיד עושה חריש עמוק, שמבטיח שכל טיפ שהוא מלמד אותנו הוא אמיתי, שריר, קיים ויציב. והפעם הוא עשה את זה עם מלפפונים.
לפני כמה שנים הלהיט את הרשת טיפ לשמירה על מלפפונים במקרר. אחסנו את המלפפונים בשקית שבתוכה כפית מתכת, גרס אותו טיפ, והמלפפונים יישמרו אפילו שבועיים. קצת אחרי זה הופרך הטיפ הזה על ידי מכון דוידסון, כשהתגלה שהאלמנט המשמעותי הוא לא הכפית אלא השקית, ואנחנו נותרנו תלויים באוויר: אז מה הדרך הכי טובה לשמור מלפפונים במקרר? וכאן בא The Kitchn לעזרתנו.
באתר נבדקו 7 דרכים לשמירת מלפפונים: ללא כיסוי בדלת המקרר, בשקית זיפלוק עם כפית על המדף במקרר, בעטיפת ניילון בדלת המקרר, ללא כל עטיפה על המדף, בתור שקית זיפלוק עטופים בנייר מגבת על המדף, ללא כל עטיפה במגירת הירקות ופשוט כך על השיש. האם נלאה אתכם עכשיו בכל אחת מהתוצאות? מה פתאום, אנחנו כאן בשביל שורות תחתונות.
הדרך הכי טובה לשמור על מלפפונים
המלפפונים שנשמרו הכי טוב היו אלה שנעטפו בנייר מגבת ואז בשקית. הם היחידים שהחזיקו מעמד 16-19 ימים - כמעט שלושה שבועות! - שזה נתון מרשים מאוד. אגב, השיטה השנייה הטובה ביותר הייתה זאת עם הכפית, ואת המקום האחרון תפסו 3 שיטות: האחסון על השיש, האחסון בדלת המקרר ללא שום עיטוף והאחסון במגירת הירקות ללא שום עיטוף.
המשותף לשלוש השיטות הכושלות הוא היעדר ההגנה למלפפונים - מלפפונים שאינם עטופים בדבר לא יכולים להישמר לפרק זמן ארוך. בהתאם, השיטה הטובה ביותר התגלתה כזו שמספקת להם שכבת הגנה כפולה - גם נייר מגבת וגם שקית אטומה.
מלפפונים בנייר מגבת - איך בדיוק עושים את זה?
אז כן, צריך לעטוף כל מלפפון בנייר מגבת משלו, ואז להכניס לשקית זיפלוק. נשמע כמו הרבה עבודה? לא אם אתם קונים פחות מ-10 קילו מלפפונים בכל פעם, נגיד. ומה עם הבזבוז? בשקית אפשר להשתמש שוב ושוב, ואפילו נייר המגבת יכול עוד לשמש אתכם לנוזלים שנשפכו על השיש.