בעולם יש לא מעט שאלות מסתוריות שאין עליהן עדיין תשובה ודאית - ואין ספק שאחת מהשאלות הללו היא איך בוחרים אבטיח טוב. אז יצאנו לשוק התקווה כדי לקבל תשובות מהמומחים הטובים ביותר.
שתי דרכים בסיסיות המעידות אם מדובר באבטיח בשל ועסיסי נוגעות לצליל ולמראה. על פי המומחים, הכתם הצהוב המופיע לרוב על חלק מקליפת האבטיח מעיד כי הפרי ישב זמן רב על האדמה, ולכן הוא בשל. שיטה בסיסית נוספת לבדיקת איכות האבטיח קשורה לצליל. על הפרי להשמיע קול חלול כאשר דופקים עליו.
"אם האבטיח חזק והצליל חוזר - הוא טוב", מסביר חזי, מוכר אבטיחים בשוק התקווה. "אם האבטיח מזלזל ולא מחזיר קול - אז הוא לא טוב".
"אתה בעיקר שומע את הקול שלו", מצטרף מוכר האבטיחים גיא שלום להסבר המלומד. "אצלי אין אבטיחים לא טובים, אז לא אוכל להדגים". בנוגע למועדי תחילת וסיום עונת האבטיחים אמר שלום כי "העונה מתחילה במרץ ומסתיימת בתחילת אוגוסט".
שיטה נוספת לבדיקה היא בחינת גבעולי האבטיח, המכונים "פטמות". "הפטמה צריכה להיות קטנה", מדגיש מוכר אחר בשוק. "אם הפטמה קטנה מדובר בזכר ואם הפטמה גדולה מדובר בנקבה. הזכרים יותר טעימים".