1 משרים את האורז במים עם מעט מלח במשך 15 דקות ומסננים.
2 חותכים את קצוות הקישואים ומרוקנים בזהירות מהתוכן (את כל הגרעינים, משאירים קליפה עם שכבה לבנה דקה) באופן שקצה אחד של הקישוא נשאר סגור. משרים את הקישואים במים עם מעט מלח.
3 המילוי: שמים בקערה את רכיבי המלית - האורז המושרה והמסונן, עגבנייה קצוצה, פטרוזיליה, שום, שמן, מלח, פלפל, בהרט, כורכום וכמון ומערבבים היטב.4. ממלאים את הקישואים בתערובת (משאירים כשני ס״מ מהקצה) ומסדרים בתוך הסיר.
5 הרוטב: בקערה מערבבים יחד את כל הרכיבים. יוצקים מעל הקישואים עד לכיסוי (מוסיפים מים רותחים במידת הצורך – חשוב שהרוטב יכסה את הקישואים). מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה, סוגרים מכסה ומבשלים כ-20-25 דקות.
6 בסיום הבישול חשוב להוציא את הקישואים מהרוטב כדי שלא יתפרקו. ניתן ליצוק עליהם מעט מהרוטב ולהגיש עם כמה עלי נענע טריים.
7 הצעה: את תוכן הקישואים שרוקנו מרתיחים קוצצים, מוסיפים מעט שום, פטרוזיליה ויוגורט ומכינים סלט.