בצל ממולא בבורגול ובשרמנסיון לשחזר מנה שנאכלה במסעדה דרוזית בצפון, יצאו ממולאים מקורמלים מחום התנור, חריפים, מתוקים וחמצמצים. ממולאים שאומרים בית
צילום: אפיק גבאי, תיק אוכל
|
המצרכים :
לרוטב
אופן ההכנה:1 קולפים את הבצלים ובעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של הבצל עד לאמצע. נזהרים שלא לחצות אותו לשניים. 2 מניחים את כל הבצלים עם החיתוך בסיר מכוסה במים ומרתיחים כ-20 דקות. תוך כדי הבישול ניתן לראות שעלי הבצל מתחילים להיפרד אחד מהשני. שוטפים את הבצלים במי ברז ומצננים. 3 סוחטים את הבורגול מהמים בו הוא הושרה ומערבבים אותו עם שאר חומרי המלית. 4 מפרידים את עלי הבצל ומניחים בקצה של כל עלה בערך כף מהמלית ומגלגלים. מניחים בתבנית, כאשר הצד עם תפר הסגירה מונח כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצלים, את שאריות הבצל הלא מנוצל ניתן לטחון ולהוסיף לרוטב. 5 מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב ושופכים על התבנית עם הבצלים, אופים בחום של 180 מעלות עד שהנוזלים מצטמצמים והבצל שחום ומקורמל, כ-35 דקות. * הכמות לתבנית בקוטר 26, ומשתנה בהתאם לגודל הבצלים. הנכנתם? ספרו לנו איך יצא! המתכון התפרסם בבלוג "תיק אוכל" של אינס שילת ואפיק גבאי |