1 המילוי: מערבבים את האורז עם הבשר, רסק העגבניות, התבלינים והשמן.
2 בעזרת מכשיר מיוחד או סכין מרוקנים את החצילים ומגרדים מבפנים עד שהם דקים-דקים (ככל שהחציל יותר דק זה יוצא יותר טעים ויותר יפה). במידה וממלאים חצילים מיובשים יש להשרות אותם קודם לכן במים חמים עד שהם מתרככים.
3 ממלאים כשני שליש מהחציל בתערובת המילוי.
4 בסיר שטוח ורחב מפזרים את הפירות המיובשים ומניחים מעליהם את החצילים הממולאים בשכבה אחת. מוסיפים שמן, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-10-15 דקות.
5 מערבבים יחד את חומרי הרוטב ומוסיפים לסיר, ממלאים במים עד לגובה החצילים. מניחים מעל החצילים צלחת עמידה בחום ומבשלים על להבה בינונית כשעה.
6 מחממים תנור מראש ל-150 מעלות. מכניסים למשך שעתיים.
7 ההגשה: מסדרים את החצילים ומעליהם את הפירות היבשים.