דג ברוטב חריףרצוי להגיש את הדג עם חלה טרייה בצד, שתספוג היטב את כל הרוטב הנפלא
עינת אדמוני
| mako אוכל
| פורסם 27/01/14 19:03
צילום: Quentin Bacon, Excerpted from Balaboosta by Einat Admony (Artisan Books). Copyright 2013
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 הביאו את גרגירי החומוס לרתיחה ובשלו אותם כשעה, סננו היטב ושמרו את מי הבישול (במידה והשתמשתם בחומוס מקופסה, דלגו על שלב זה ורק שטפו וסננו אותם היטב). ניתן לבשל לילה לפני ולשמור במקרר, בנפרד מנוזל הבישול. 2 במחבת או בסיר גדול חממו את שמן הקנולה בחום בינוני והוסיפו את שיני השום, הפלפלים החתוכים והפפריקה. בחשו היטב ובשלו כ-15 דקות עד שהפלפלים מתרככים אך לא משחימים. הוסיפו גם את האריסה ובשלו עוד כדקה או עד שהטעמים משתלבים. 3 בינתיים הכינו את נתחי הדג על צלחת בצד: סחטו את המיץ מאחד הלימונים הכבושים על הדגים והשרו אותם במיץ הלימון כ-5 דקות. שטפו את הדגים ויבשו אותם, ואת הלימונים הנותרים חתכו לפלחים. 4 פזרו חופן של כוסברה על גבי הפלפלים והניחו בזהירות את הדגים על גבי התערובת, הוסיפו את מי הבישול של החומוס אל המחבת עד שיכסו כמחצית מהסיר וערבבו בעדינות. 5 הוסיפו חופן נוסף של כוסברה ואת פלחי הלימון וגרגירי החומוס, כסו את המחבת או הסיר והביאו לרתיחה עדינה, עד שמספר קטן של בועות יצוצו על גבי הרוטב. לאחר כ-10 דקות פתחו את המכסה והמשיכו להרתיח בעדינות עד שהנוזל מצטמצם, עוד כ-10-20 דקות. כאשר גרגירי החומוס רכים, נתחי הדג הלבנים מבצבצים מבעד לרוטב והריח הנפלא ממלא את כל הבית, תדעו שהתבשיל מוכן. 6 הסירו מהאש ופזרו את יתר הכוסברה הקצוצה על הדגים. |