1 בקערה מתבלים את קוביות הדג בכחצי מכמות מיץ הליים, מוסיפים מעט מלח ומניחים בצד.
2 בסיר מטגנים בשמן זית בצל, שום, צ'יפוטלה וחלפניו ביחד עם הטימין וכוכב האניס.
3 מוסיפים את העגבניות, את הציר ואת עלה הדפנה ומביאים לרתיחה על באש בינונית- גבוהה ומצמצמים עד לשליש מכמות הנוזלים.
4 מתבלים את הרוטב שנוצר במלח ופלפל לפי הטעם.
5 מוסיפים את הדג ואת הליים וממשיכים לבשל על אש בינונית עד שמתקבל תבשיל סמיך ומבריק. מוציאים את כוכב האניס ואת העלה דפנה מהסיר.
6 עוטפים את התפו"א היטב בנייר כסף ומעלים ישירות על אש נמוכה (על גז פתוח, להבות גלויות) כ-30 דקות על כל צד, עד שקיסם נכנס בקלות. חותכים לאורך לרביעיות או שישיות.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות. את השומר חותכים לאורך לשישיות, מזלפים שמן זית, מפזרים טימין ומלח ומכניסים לחצי שעה עד להשחמה יפה.
8 את עגבניות השרי, בצלי הפנינה והפלפלים החריפים שורפים ישירות על הגז בעזרת רשת רק עד שהקליפה שלהן שרופה. מסירים את הקליפה השרופה וחותכים לחצאים.
9 ההגשה: מגישים את הדג ואת תפוח האדמה "מדורה" ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה. מפזרים מסביב את השומר, עגבניות השרי, בצלי הפנינה ואת הפלפלים החריפים. מעטרים בחופן כוסברה טרייה ובזילוף שמן זית. מניחים לצד טורטיות ופלחי לימון. כל אחד מרכיב לעצמו את הסנדוויץ׳ דג חריף בסגנון שלו.