1 על להבה בינונית-גדולה מחממים סיר שטוח ורחב שיכול להכיל את הדגים בשכבה אחת. יוצקים שמן זית לסיר עד שכל הקרקעית מכוסה, מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומנמיכים להבה.
2 מוסיפים את השום, מטגנים תוך ערבוב כחצי דקה ומקפידים שהשום לא ייחרך.
3 מוסיפים את פרוסות הפלפל החריף ומערבבים כמה שניות, מוסיפים את הגזרים וצורבים אותם מעט.
4 מוסיפים את העגבניות, מגרדים את קרקעית הסיר בכף עץ ומערבבים היטב. מגבירים את הלהבה וממשיכים לערבב מדי פעם, שלא יישרף בקרקעית הסיר.
5 מוסיפים את המלח, הפלפל והטימין ומערבבים.
6 מפזרים את סוכר הדמררה על הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
7 מוסיפים את קוביות הפלפלים הצבעוניים ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים להבה, ומבשלים כחצי שעה על אש קטנה.
8 מערבבים היטב ומניחים בתוך הרוטב את פיסות הדג, עם העור כלפי מטה.
9 בעזרת כף מכסים לגמרי את הדג ברוטב, מפזרים פטרוזיליה וכוסברה מעל ומכסים.
10 ממשיכים בבישול על אש קטנה עוד 15-20 דקות. מגישים בסיר, לצד פרוסות לחם.