1 בקערה מערבבים היטב את שני סוגי הפפריקה והרסק עם כרבע כוס מים פושרים.
2 חותכים את הבצל דק דק (עדיף במעבד מזון). מחממים מחבת ומוסיפים את השמן באופן שמכסה את כל תחתית הסיר או המחבת. מטגנים את הבצל עד להזהבה (אם הבצל משחים חלילה, לקצוץ חדש). מוסיפים כף שום כתוש, מערבבים ומוסיפים את תערובת הפפריקות. מגבירים להבה ומערבבים היטב.
3 מוסיפים חצי כוס מים רתוחים וממשיכים לערבב עד לקבלת רוטב סלסה. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות על להבה נמוכה עם מכסה.
4 מנגבים היטב את הדגים השטופים והנקיים ומסדרים בסיר.
5 מנערים את הסיר בתנועות סיבוביות כדי שהרוטב יכסה את הדגים ומבשלים 2 דקות באש גבוהה. במידה והרוטב לא מכסה את הדג אחרי 2 דקות, מוסיפים מים עד לכיסוי הדגים. מנערים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-10 דקות עם מכסה.
6 כעבור כ-10 דקות מוסיפים חצי לימון סחוט (אפשר יותר, לפי הטעם) את הכמון, הקימל והמלח ושן שום כתושה, מרתיחים שוב, מנערים היטב ובזהירות, מורידים לאש נמוכה ומבשלים לעוד כדקה וחצי עם מכסה ומגישים.
* למי שאוהב – ניתן לסחוט עוד מיץ לימון על הדג בהגשה.