1 ציר הירקות: חותכים את כל הירקות לחתיכות גדולות ומטגנים קלות בשמן זית עד הזהבה.
2 מוסיפים כ-2 ליטר מים ואת כל שאר המרכיבים ומבשלים ברתיחה עד שהירקות מתרככים.
3 ציר הדגים: שוטפים את הדגים היטב ומפלטים. מניחים את הפילטים בצד.
4 בסיר נפרד מרתיחים את הראשים והאדרות של הדגים עם המים, הבצל, האניס, השומר, הסלרי, מלח, פלפל ושמן זית למשך 15 דקות. מקפים את הקצף שמצטבר למעלה ומסננים.
5 הרכבת המנה: שופכים את ציר הדגים לתוך ציר הירקות ומרתיחים 5 דקות יחד.
6 לאחר שהתמזגו הטעמים טוחנים את הירקות טחינה קלה בעזרת בלנדר ומחזירים לסיר.
7 מוסיפים את הזעפרן וחתיכות הפילה לסיר ומבשלים 15-10 דקות.
8 מתבלים במלח, פלפל, לימון טרי וכוסברה ומגישים.