מרק כרובית מנצח ב-5 מרכיביםמרק פלאי, שמנצל את כל חלקי הכרובית כמו שצריך (כן כן, כולל הגבעולים הירוקים). עם קצת מלח-פלפל ושמן זית או חמאה - באמת שלא צריך יותר
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 11/12/18 07:16
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:>> מתכונים לפסח 1 חותכים את הגבעולים הירוקים מהכרובית, שוטפים היטב וקוצצים דק כמו סלרי. 2 מפרידים את הכרוביות לתפרחות, קולפים את הגבעול הלבן והעבה (רק כדי להיפטר מהשכבה הסיבית, אפשר לעשות זאת עם סכין) וחותכים לקוביות בגודל בינוני. 3 מחממים חצי מכמות השמן במחבת ומטגנים מעט את גבעולי הכרובית עם מעט מלח ופלפל, בערך 2 דקות, עד לריכוך קל. מוסיפים את תפרחות הכרובית. 4 מוסיפים מים עד שלושת רבעי מגובה הכרובית. 5 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה 15-20 דקות, עד שכל חלקי הכרובית מתרככים לחלוטין. 6 מסננים את תכולת הסיר ושומרים את הנוזלים – זהו ציר כרובית שאחר כך תוכלו להשתמש בו כציר ירקות. 7 מעבירים את חלקי הכרובית בעודם חמים לבלנדר (בנגלות אם צריך) וטוחנים היטב למרקם חלק. 8 תוך כדי הטחינה מוסיפים את החמאה או שמן הזית הנוסף ובערך 2-3 כוסות מנוזלי הבישול. 9 טועמים, מתבלים במלח ופלפל ומגישים. * אפשר לטחון את המרק בבלנדר ידני. זה דורש פחות התעסקות עם כלים אבל לוקח יותר זמן עד שהוא מגיע למרקם ממש אחיד. |