מרק אפונה עם קישואים ונענעמרק מהיר, סמיך ועשיר שכולו בריאות, ותראו מה זה - אפילו לא צריך להפשיר בשבילו את האפונה
עז תלם
| mako אוכל
| פורסם 04/02/14 06:40
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים 4 כפות מהשמן בסיר בינוני, מוסיפים את הקישואים והשום ומטגנים על להבה בינונית כדקה, עד שהקישואים מעט מתרככים.
2 מוסיפים את המים, את האפונה (בעודה קפואה) והנענע. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות, עד שהאפונה מתבשלת אבל צבעה נשאר ירוק בוהק ושאר הירקות מתרככים.
3 טוחנים היטב בבלנדר ידני למרקם חלק, ותוך כדי הטחינה מזלפים פנימה את שמן הזית שנותר.
4 טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
>> בשבוע שעבר הכנו בורשט צמחוני מעולה
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |