1 משרים את החומוס לשש שעות ולאחר מכן מבשלים כשעה (לא עד ריכוך מלא).
2 שוטפים את העדשים (לא משרים ולא מבשלים אותן).
3 מטגנים במחבת את הבצל על אש נמוכה-בינונית בהדרגה (כדי להשחים אבל לא לשרוף אותו). מוסיפים עגבניות קצוצות וסלרי קצוץ ומערבבים.
4 מכניסים את הבשר לתנור (בחתיכות שלמות) ל-20 דקות בטמפרטורה מקסימלית, עד להשחמה.
5 יוצקים כשני ליטר מים רותחים לסיר ומכניסים את הבשר המושחם (עדיין בחתיכות שלמות). מוסיפים לסיר את העגבניות, הסלרי והבצל מהמחבת.
6 מוסיפים את החומוס עם מי הבישול שלו, העדשים ורסק העגבניות ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
7 מנמיכים להבה לחום בינוני-גבוה, מכסים ומבשלים כשעתיים.
8 מוציאים את הבשר מהסיר, מפרידים מהעצמות ומפרקים לחתיכות קטנות. מחזירים את נתחי הבשר הקטנים למרק.
9 בחצי כוס מים מערבבים היטב את הקמח ומוסיפים מבעד למסננת למרק תוך כדי ערבוב אינטנסיבי למניעת היווצרות גושים. מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה קצוצות. בשלב זה, במידה ורוצים שהמרק יהיה מעט יותר דליל ניתן להוסיף מים חמים ולהקפיד לערבב כל הזמן. מתבלים בכורכום, מלח ופלפל שחור.
10 מוסיפים את אטריות הביצים וממשיכים לערבב. מבשלים כחצי שעה נוספת. מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד כעשר דקות תוך כדי ערבוב. מגישים עם פלחי לימון טריים.
*על כמות הבשר במרק להיות בסה"כ בין 1-1.5 ק״ג.