1 חותכים את הבצל לחצי – מהשורש ועד לקצה השני ופורסים לחצאי טבעות (סהרונים).
2 מחממים סיר עם חמאה ושופכים את הבצל לתוכו. מטגנים על אש נמוכה לאט-לאט במשך כ-30 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבצל מזהיב.
3 מוסיפים קמח ומערבבים, מוסיפים יין ולבסוף את ציר העוף. מתבלים בטימין, עלה דפנה, פלפל שחור ומלח.
4 מבשלים 50 דקות ולבסוף מוסיפים את מרבית הגבינה המגוררת (משאירים קצת להגשה).
5 ההגשה (עם בגט): מחממים תנור למצב גריל. מכינים מראש טוסטים של בגט ומפזרים עליהם גבינה קונטה או גרוייר. שופכים בכל קערה אישית את המרק ; מניחים את הבגט; מכניסים לתנור להקרמה למשך כמה דקות.
6 להגשה עם בצק עלים: חותכים עיגולים של בצק עלים בקוטר גדול יותר מקערת ההגשה ומניחים אותם על הקערה עם המרק; בשאריות הבצק עוטפים את הקערה מסביב.
7 מורחים על הבצק חלמון מעורבב עם קצת חלב ומפזרים קצת גבינה קונטה או גרוייר; מכניסים למקפיא למשך חצי שעה ואופים בתנור מחומם מראש (200 מעלות) עד להזהבה.
8 מומלץ להכין את המרק יום לפני ההגשה על-מנת שיספוג את כל הטעמים.