1 מערבבים את הגבינה הכחושה והגבינה הבולגרית, ביצה אחת, קמח, שמן, תרד והמלח ליצירת תערובת אחידה למילוי המאפה.
2 על משטח עבודה נקי מניחים עלה פילו אחד ומורחים אותו במעט שמן, עליו מניחים עוד עלה וגם אותו מורחים בשמן. במהלך העבודה עם הבצק יש לכסות אותו עם מגבת או בד על מנת שלא יתייבש ויישאר גמיש.
3 ממלאים שק זילוף ברבע מכמות המילוי, ומזלפים לרוחב עלה הפילו. מגלגלים לגליל ארוך ומגלגלים אותו לשבלול מהודק.
4 חוזרים על אותה פעולה עם עלי הפילו הנוספים ומגלגלים בצורה מהודקת סביב השבלול הראשון עד ליצירת שבלול ענק במשקל 1 ק"ג.
5 מורחים את הגליל תחילה בשמן ולאחר מכן בביצה טרופה ומפזרים שומשום או גבינת קשקבל. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-30 דקות.