1 המילוי: מאדים את הבצל עד להזהבה עם הטימין, שומן כבש וחצי מכמות השמן. מוסיפים את התאנים, הצנוברים, הפיסטוקים והשקדים. מטגנים בחום נמוך כ-5 דקות נוספות עד לריכוך עדין של התאנים.
2 מוסיפים את כל התבלינים ובעזרת כף עץ מתחילים לפורר את הבשר לתוך המחבת עד שהבשר נסגר אך לא מתייבש. מכבים את הלהבה. ממשיכים לערבב עד לקבלת מסה במרקם אחיד. מצננים ומעבירים לשק זילוף.
3 הבקלוואות: מברישים משטח נקי בשמן, פותחים את דף הפילו ומשמנים אותו היטב. חותכים את קצה שק הזילוף בקוטר של כ-1.5 ס''מ. מזלפים את המלית כ-1 ס''מ מתחילת הדף, מגלגלים כסיבוב וחצי כדי לעטוף את המלית ומשמנים.
4 מפוררים בצורה אחידה את אבקת הפיסטוק הקלוי ליצירת שכבה שמכסה את כל דף הפילו שנותר אך משאירים 2 ס''מ ללא האבקה על מנת שהבצק ייסגר היטב.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות. מסיימים לגלגל וחותכים לרולים קטנים ברוחב של 2-2.5 ס''מ כל אחד. לאחר שחותכים לא מפרידים בין הרולים כדי שהבשר לא יתייבש. אופים כ-10 דקות עד להזהבה.
6 הרוטב: בכמות השמן הנותרת מטגנים מעט את התאנים הטריות והמיובשות, מוסיפים את היין ואת כל שאר המרכיבים ומצמצמים על להבה נמוכה עד לקבלת רוטב סמיך.
7 להגשה: בצלחת הגשה מסדרים את הבקלאוות, מזלפים מלמעלה את הרוטב ומפזרים פיסטוק קלוי עם משיה טחונה מעל.