1 מערבבים את הגבינה הכחושה, הבולגרית, ביצה אחת, הקמח, השמן, התרד והמלח למילוי אחיד.
2 מניחים על משטח עבודה נקי עלה פילו אחד ומורחים אותו במעט שמן. מניחים עליו עוד עלה ומורחים גם אותו בשמן.
3 ממלאים שק זילוף ברבע מכמות המילוי ומזלפים לרוחב עלה הפילו. מגלגלים לגליל ארוך ומגלגלים אותו לשבלול מהודק.
4 חוזרים על אותה פעולה: מכינים רול ומגלגלים בצורה מהודקת סביב השבלול הראשון, עד ליצירת שבלול ענק במשקל 1 ק"ג.
5 מורחים את הגליל בשמן ואז בביצה טרופה, ומפזרים שומשום ו/או גבינת קשקבל מגוררת.
6 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
לפייסבוק של מאפה ליאון
>> לכל המתכונים לשבועות