1 המילוי: מתבלים את הבשר במלח פלפל ושמן זית. בסיר מחממים שמן ומטגנים את הבשר בסיר כ-5 דקות. תוך כדי טיגון מפוררים את הבשר בעזרת כף עץ. כשהבשר מוכן, מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומתבלים. מבשלים על אש קטנה במשך כ-40 דקות. מערבבים מדי 5 דקות.
2 הבצק: מערבבים יחד את חומרי הבצק עד שהבצק מתאחד. מרדדים היטב ופותחים את הבצק בצורת דיסק. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ. מניחים כ-50 גרם מילוי על חצי מעיגול האמפנדה. סוגרים כך שמתקבלת צורת חצי ירח, מהדקים וחותכים את הקצוות.
3 מחממים שמן עמוק בסיר, כשהשמן חם מטגנים כל אמפנדה כ-2-3 דקות עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לצלחת עם נייר סופג ומגישים. מומלץ להגיש עם רוטב שום (מיונז מעורבב עם שום כתוש) או רוטב צ'ימיצ'ורי.