אורז פרסיכל מה שאתם צריכים לדעת כשאתם מכינים אורז פרסי - למה מבשלים את הכורכום, איך תפוחי האדמה מקבלים את המעטפת הפריכה ולמה בדיוק צריך לעשות ארובות. המתכון המפורט של חיים כהן ממאסטר שף
צילום: אודליה צדוק
|
המצרכים (8 מנות):
אופן ההכנה:>> רשמו לפניכם: האורז הכי נגיש הוא יסמין, או אורז פרסי. הפרסים קוראים לשיטת הבישול של האורז "אורז מסונן" – הם קודם מבשלים את האורז במים רותחים, חצי דרך כמו פסטה. 1 משרים את האורז במים – אפשר כמה דקות ואפשר גם חצי שעה. מסננים. מרתיחים סיר עם מים. כאשר המים רותחים ממליחים בחצי כפית מלח לכל כוס אורז וב-3 כפות שמן קנולה. 2 מבשלים את האורז במים למשך 7 דקות במכסה פתוח. מערבבים בעדינות פעם אחת. 3 מסננים ושוטפים את האורז. >> רשמו לפניכם: כורכום הוא אחד התבלינים הכי בריאים שיש – הוא אנטי בקטריאלי, טוב ללחץ דם. הכורכום צריך בישול ארוך. ברגע שמכניסים אותו לבישול קצר, הוא מקבל מרקם של חול. אם כן רוצים להשתמש בו בבישול קצר – כמו תיבול לדג, אפשר לבשל אותו בסיר קטן עם מעט מים, ואת הנוזל הזה להוסיף כתיבול. לחילופין, אפשר לטגן את הכורכום בשמן כדי לפתוח אותו.
4 מזלפים לסיר שמן בנדיבות (אפשר גם לאותו סיר ממנו סיננו את האורז) ומוסיפים לו קצת כורכום. נותנים לכורכום לצבוע את השמן כמה דקות ומוסיפים קצת מים. מבשלים עד לרתיחה – בה השמן והמים מתחברים. מעבירים לכוס נפרדת. 5 מחזירים לסיר חלק משמן הכורכום, בערך שליש כוס. כאשר השמן חם מניחים בתחתית הסיר את תפוחי האדמה הפרוסים עד לכיסוי תחתית הסיר (תעדיג). על תפוחי האדמה מעבירים את האורז החצי מבושל, בלי להדק אותו. מוסיפים עוד משמן הכורכום בצידי הסיר כדי להעלות את גובה פני השמן. ערימת האורז עצמה, לא מכוסה בשמן או במים. 6 בעזרת ידית של כף או מזלג יוצרים "ארובות" באורז כדי לאפשר לאדים לצאת – פשוט תוקעים את ידית הכף בתוך האורז, מזיזים קצת ויוצרים נתיב לאדים. מכסים את הסיר ומטגנים במשך 2 דקות על אש גבוהה. 7 אחרי שתי דקות מנמיכים את האש, מניחים מגבת מתחת למכסה הסיר כדי למנוע בריחת אדים, ומבשלים את האורז לעוד כ-30-40 דקות על אש נמוכה. 8 כשהאורז מוכן, מניחים צלחת גדולה על הסיר והופכים אותו, כך שבעת ההגשה תפוחי האדמה יהיו למעלה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> לכל המתכונים מהתכנית השנייה של מאסטר שף
|