1 שוטפים את האורז ומכסים במים רותחים. מוסיפים 2 כפות מלח ומניחים בצד ל-30 דקות לפחות.
2 מנקים וקוצצים את השמיר. במידה ומבשלים עם פול קפוא - כדי להקל על קילוף הפול מומלץ לא להפשיר אותו עד הסוף, ואז לקלף ולשטוף.
3 מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
4 מסננים את האורז ומעבירים לסיר בגודל 26 ס"מ עם ליטר מים רותחים. כעבור 5 דקות בישול (חצי בישול של אורז) מסננים שוב.
5 מערבבים בעדינות את האורז עם הפול והשמיר.
6 בסיר נקי שמים 1/4 כוס שמן, כורכום וחצי כוס מים פושרים ומניחים את פרוסות תפוחי האדמה.
7 מעבירים את תערובת האורז על תפוחי האדמה מכסים ומבשלים 5 דקות על להבה גבוהה, ולאחר 5 דקות מנמיכים את האש ומפזרים 1/4 כוס שמן מעל האורז.
8 מכסים את המכסה במגבת להמשך בישול. כעבור כ- 25 דקות מורידים מהאש והופכים בעדינות את האורז על גבי מגש.