1 בסיר רחב מחממים את שמן הזית ומטגנים את הצנוברים עד הזהבה, מוציאים את הצנוברים בכף מחוררת ומניחים על גבי נייר סופג.
2 באותו השמן מטגנים את נתחי הבשר כ-2- 3 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים את הנתחים לסיר עם מים רותחים שמכסים את הבשר ושומרים את שמן הטיגון.
3 מוסיפים את כל התבלינים (למעט המסטיקה, מחצית מכמות קליפת אגוז המוסקט ומחצית מכמות המלח והפלפל הטחון שישמשו לתיבול הבשר הקצוץ) מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כשלוש שעות על אש נמוכה, עד שהבשר מבושל ומוכן.
4 האורז: מטגנים את האורז כ-2-3 דקות בחצי מכמות השמן שנתחי הבשר טוגנו בו ומוסיפים את מי בישול הבשר (מבעד למסננת) כך שמי הבישול יהיו בכמות כפולה מהאורז, (כ-2 ליטר). מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה. בתום הבישול מניחים את האורז בצד לחמש דקות.
5 בשמן שנותר מטיגון נתחי הבשר, מטגנים את הבשר הטחון כ-10-15 דקות ומוסיפים תוך כדי את המסטיקה, מעט מלח גס, פלפל שחור וחצי אגוז מוסקט מגורד. לקראת סוף הטיגון מוסיפים חצי מכמות הצנובר לבשר.
6 מעבירים את האורז למגש גדול (ניתן לשים כמצע לאורז פיתה ערבית), מסדרים מעל האורז את הבשר הטחון ומניחים מעליהם את נתחי הבשר, בוזקים את הצנוברים ומגישים חם.