1 קולפים את החציל וחותכים לקוביות גדולות. מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים בו את קוביות החציל עד שהן שחומות. מוציאים ומניחים על צלחת שרופדה בנייר סופג. 2. מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות בעזרת כף היד ויוצרים קציצות עגולות בגודל של שזיף בעזרת כפות ידיים משומנות מעט. מסדרים את הקציצות על מגש שרופד בנייר אפייה. 3. מכינים את התבשיל: מחממים את שמן הזית בסיר רחב ועמוק. מוסיפים את השום והפלפל השחור ומיד אחר כך את המנגולד ומאדים כ-3 דקות תוך ערבוב. 4. מוסיפים לסיר את שאר המרכיבים, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-20 דקות במכסה סגור. 5. מוסיפים לסיר את הקציצות ומכסים. מבשלים כ-20 דקות על להבה בינונית ומכבים. מניחים את הסיר סגור בצד למשך חצי שעה לפני שמגישים.