1 להכנת הקציצות: טוחנים את הבשר, הבצלים, הקישקע והירקות. מערבבים את הכול למסה אחת אחידה עם הביצים, התבלינים, ו-50 גרם מתוך פירורי הלחם.
2 מכניסים את התערובת למקרר לכמה שעות, רצוי אפילו לכל הלילה.
3 יוצרים קציצות שטוחות ומעוגלות ומצפים בפירורי הלחם.
4 מטגנים במחבת עם שמן בגובה 2 ס"מ, עד להשחמה משני הצדדים.
5 להכנת הרוטב לקציצות: את השמן של הקציצות מעבירים לסיר ומטגנים קצוות ושאריות של נתחי הבשר הבקר הפרוס וקורקבני העוף שלמים עד למיצוי כל המיצים של הבשרים. מבשלים בערך שעה על אש בינונית, במשך השעה פותחים את הסיר כ-3 פעמים ובכל פעם מוסיפים מעט מים (כל פעם 3-4 כפות) וממשיכים לצלות את הבשרים עד למצב של יצירת רוטב שחום מאוד. בתום השעה מוסיפים מים עד לכיסוי הבשר.
6 מוסיפים את התבלינים, רסק העגבניות, ורביכת קמח שמסננים ומוסיפים לתבשיל (מערבבים כף קמח עם 1/2 כוס מים קרים), ומבשלים בערך כשעה עד לקבלת מרקם אחיד ועד שהבשר רך.
7 את הקציצות אפשר להוסיף ולהמשיך לבשל ברוטב עוד כחצי שעה, ואז מקבלים מרקם של בישול. או ישר לאחר הטיגון לצקת על הקציצות רוטב ולאכול. אופציה נוספת- ניתן לאכול את הקציצות בצורתן הפריכה ולטגן אותן בשמן עמוק לפני ההגשה.