קציצות עם אורז ועלי גפןלא רוצים לעמוד ולגלגל עלי גפן? קבלו פטנט שחוסך בזמן ועל הדרך משדרג את האורז: קוצצים את עלי הגפן אל תוך האורז ומקבלים תוספת חמצמצה ומצוינת לימי האביב, שמשתדכת מעולה לקציצות עם עגבניות ודבש
עידית נרקיס כ"ץ
| mako אוכל
| פורסם 23/04/14 08:31
צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל
|
אם יוצא לכם להסתובב בשווקים בימים אלו, ובשוק הכרמל בפרט, אי אפשר להתעלם מכל הירוקים שהאביב הביא איתם – אפונה מתוקה, פול ירוק, שום טרי ועלי גפן. עשיתי את המעשה הלא אחראי וקניתי חצי קילו עלי גפן במחשבה שאצליח למצוא את הזמן לעמוד ולגלגל סיר ענק של עלי גפן. העריצוציק הקטן שלי סיכל לי את התכנית בכל פעם שאפילו רק חשבתי עליה ויצא שחיפשתי דברים אחרים לעשות עם הר עלי הגפן שישבו לי במקרר.
המצרכים (6 מנות):לאורז:
לקציצות:
אופן ההכנה:1 שוטפים את האורז היטב ומסננים. שוטפים היטב גם את עלי הגפן והנענע ומייבשים. 2 קוצצים את עלי הגפן והנענע. 3 מחממים מעט שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ והמלח. מטגנים אותו עד שהוא מתחיל להתרכך ומוסיפים את השום לכדקה. מוסיפים את האורז המסונן אל הסיר ומטגנים אותו עוד דקה, תוך כדי ערבוב. 4 מוסיפים את המים ואת שאר המרכיבים. מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהאורז מתרכך והמים מתאדים. מכבים את האש ונותנים לסיר לשבת סגור עם מכסה עוד 10-15 דקות. 5 מכינים את הקציצות: מערבבים היטב את כל מרכיבי הקציצות ויוצרים כדורים בגודל של כדור גולף. 6 מחממים שמן בגובה של 1 ס"מ במחבת גדולה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שהן משחימות וכשלוחצים על המרכז שלהן הוא לא מאוד רך. 7 מגישים עם האורז. |