1 הציר: בסיר מלא מים מרתיחים עצמות, ירקות שורש, עלי דפנה, פלפל אנגלי, מקל קינמון וחצי לימון. מבשלים ומסננים.
2 הקבב: בקערה עמוקה מערבבים את כל מרכיבי הקבב יחד ולשים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. צרים קציצות מאורכות בצורת גליל בגודל אגרוף ומכניסים למקרר עד שהמילוי מוכן.
3 המילוי: מכסים עם שמן זית את תחתית הסיר. מטגנים על אש גבוהה את הפריקי, מערבבים ומוסיפים את הגזר המגורר, המלח והתבלינים. מערבבים ומוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים ומנמיכים את האש. מכסים ומכבים את האש ומניחים לכ-5 דקות צינון.
4 לאחר שהפריקי הצטננה מעט, מוסיפים את הצנוברים הקלויים ואת גרגרי הרימון ומערבבים.
5 מוציאים את הקציצות מהמקרר, מהדקים ומשטחים את הקציצה וממלאים בפריקי. סוגרים ויוצרים שוב קציצות בצורת גליל. מחזירים למקרר לכחצי שעה.
6 מחממים שמן במחבת על אש גבוהה. מוסיפים את הקציצות וצורבים אותן במחבת לחצי בישול, מוציאים לצלחת נפרדת.
7 הרוטב: מפחיתים בחצי את כמות השמן במחבת בו טוגנו הקציצות. מטגנים שום עד להזהבה. מוסיפים את קוביות הצלויות של הפלפלים והעגבניות, מערבבים ומוסיפים ציר רותח. מערבבים ומוסיפים את הרסק. מערבבים ומביאים לרתיחה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך. מוסיפים את המלח ואת תערובת התבלינים. מחזירים את הקציצות לתוך הרוטב, מכסים ומבשלים כעשר דקות על אש נמוכה מכוסה.
8 כעבור עשר דקות מוסיפים את הבזיליקום, הנענע והכוסברה הקצוצים. (במידה והרוטב יוצא סמיך מדי ניתן להוסיף עוד קצת ציר). מערבבים ומכבים את האש.
9 ההגשה: מסדרים על צלחת ארבעה עלי גפן, מניחים מעליהם את הקבב הממולא, יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים בגרגרי רימונים וצנוברים.